Sloup u Lysé nad Labem začal odpočítávat čas do konce hry o $1 000 000

30. srpna 2023·Zábava·Redakce

Obří betonový monument, jehož součástí je šifra skládající se z 90 betonových kvádrů a sloup s digitálními číslicemi, se dal do pohybu, a to znamená jediné: Hra o jeden milion dolarů, která je součástí Kazmova filmu "ONEMANSHOW: The Movie," začala.

Kdokoliv přijde do kina na Kazmův trhák a rozluští pomocí nápověd ukrytých ve filmu záhadnou šifru, má možnost získat pohádkovou výhru v hodnotě $1 000 000, což je v přepočtu cca 22 000 000 Kč. Prvnímu, komu se to podaří, všechny tyto peníze náleží. Musí to ale zvládnout v časovém limitu. Odpočet na sloupu totiž značí zbývající čas do konce hry. Sloup odpočítává nepravidelně, někdy po dnech, někdy po hodinách, ale vždy lineárně směrem dolů. Vtip spočívá v tom, že nikdo neví, kolik času do konce hry ještě zbývá. Jakmile se však na sloupu objeví 0, hra končí, a trezor s milionem dolarů, který od premiéry Kazmova nového filmu střeží po zuby ozbrojení těžkooděnci na Pražském výstavišti, nadobro zmizí.

Šifra za 22 000 000 Kč stále odolává

Již druhý týden se návštěvníci kin snaží prolomit tajemnou šifru a přijít si k tučné odměně. Lidé chodí opakovaně do kinosálů s tužkou a papírovými bloky a snaží se bedlivě zaznamenat všechny nápovědy, které se v tomto unikátním interaktivním filmu nachází. Zatím se však nenašel nikdo, kdo by dokázal šifru rozluštit, a Kazmova “Šifra mistra Leonarda” stále odolává. Milion dolarů v hotovosti tak netrpělivě čeká na prvního člověka, kterému se šifru podaří rozluštit a odnést si tyto pohádkové peníze domů.

Výherní karta k otevření trezoru je stále v oběhu

Existuje však ještě jedna možnost, jak peníze získat. Kazma totiž rozdistribuoval v kinech po celé České a Slovenské republice karty k trezoru, ve kterém jsou peníze uzamčeny. Kartu dostane v kině každý, kdo přijde na Kazmův film. V oběhu je však i jedna karta, která nepotřebuje heslo a ta dokáže tento trezor automaticky otevřít. Tuto kartu však do trezoru zatím nikdo nevložil. S největší pravděpodobností je tedy stále v některém z kin a čeká na svého šťastného majitele.

Ať už se bude jednat o šťastného návštěvníka, kterému se podaří v kině ukořistit tu správnou kartu, nebo o šikovného luštitele Kazmovy šifry, jedno je jisté: Sloup odpočítává závratnou rychlostí, a kdokoliv si bude chtít peníze z Kazmova filmu odnést, bude si muset pospíšit. Aktuální číslo, které svítí na sloupu je 85.

Vše je možné sledovat živě na kamerách, které celé dění přenášejí online 24 hodin denně na webu www.miliondolaru.cz.

Zábava - další články

Doporučujeme