Tenhle student jí více než 100 banánů týdně! Nikdy se prý necítil lépe

11. března 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto Youtube / Did you know ?

Tenhle muž je podle odborníků blázen! Mladý student je totiž živý převážně z banánů. On si ale ovoce nemůže vynachválit - prý se nikdy necítil lépe! Na veganskou stravu přešel kvůli problémům s pletí.

Mladý muž z Británie Dane Nash (21) přešel na veganskou stravu před dvěma lety. Už šest měsíců však pojídá hlavně banány. Podle jeho odhadu tvoří toto sladké ovoce až 80 % jeho stravy. Týdně jich sní zhruba 150. Měsíčně za jídlo utratí v přepočtu asi 4 a půl tisíce korun.

Student obvykle snídá dvě velká smoothie z osmi až dvanácti banánů se špenátovými listy. K obědu si dává zhruba stejné množství banánů spolu s různými bobulovitými plody či jiným ovocem a k večeři většinou zeleninový salát. Užívá ještě doplňky stravy s obsahem vitamínu B12, D a spiruliny.

Podle odborníků mladý muž nepřijímá dostatek živin a jeho strava je příliš jednotvárná. On ale na jejich názory nedbá. Podle jeho slov se nikdy necítil lépe. “Banány jsou nejlepší tropické ovoce. Jsou snadno dostupné, levné, obsahují dostatek kalorií a výživných látek. Díky této dietě mám konečně kontrolu nad svým zdravím a životem,” říká Brit.

 

Zábava - další články

Doporučujeme