Umělec vdechuje starým fotkám nový život. Díky barvě je pozvedá na úplně jinou úroveň

28. června 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: ungermario / Instagram

Představit si, jak žili naši předci, není někdy úplně jednoduché. A to ani v okamžiku, kdy máme k dispozici historické záběry či fotografie. Rakouský umělec Mario Unger nám ale výrazně pomáhá - starým fotkám navrací život tím, že jim opět věnuje barvy.

Moderní lidé se po naší planetě prochází již dva miliony let. Představit si život našich předků bylo ovšem ještě do nedávna poměrně obtížné. Díky rozvoji vědy toho ale víme čím dál více a nové technologie nám zase umožňují čím dál lépe zachycovat svět kolem nás.

Materiálu pro budoucí generace uchováváme čím dál více. Někdy jde ale pokrok tak rychle dopředu, že to nestačí. Když se dnešní mladé generace podívají na černobílé fotografie z 19. či začátku 20. století, moc jim toho už zřejmě neřeknou.

Rakouský umělec Mario Unger se to rozhodl změnit. Svoji lásku k historii a umění přetavil v zajímavý projekt, když neuvěřitelných 3 tisíce hodin práce věnoval restaurování historických fotografií. Snímkům navrátil barvu, jak nejlépe dovedl, a díky jeho úsilí si je teď můžeme vychutnat o to víc.

Foto: ungermario / Instagram

Zábava - další články

Doporučujeme