Vánoce v České televizi. Diváci se dočkají dvojky Tajemství staré bambitky a Švehlíka jako Krakonoše

7. listopadu 2022·Zábava·Redakce

Tajemství staré bambitky 2 (Zdroj: se souhlasem Fairytale Production)

Je sice teprve začátek listopadu, ale vánoční atmosféra začíná být čím dál tím patrnější. A to nejen v obchodě, kde se to hemží čokoládovými Mikuláši nebo adventními kalendáři. Česká televize poodhalila svůj vánoční program. Informaci uvedla Česká televize.

Program České televize se na Vánoce ponese ve znamení premiér. Jak na Štědrý den, tak na Boží hod se v televizi objeví novinky a obě se ponesou v duchu tajemství. Diváci se budou moci těšit na dvojku Tajemství staré bambitky. „Pokračování Bambitky bude opět tou nejklasičtější pohádkou, která nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, lásce, napětí a samozřejmě v ní bude opět řada krásných písniček. Měla by to zároveň být větší podívaná, oproti prvnímu dílu, teď točíme pohádku pro filmové plátno,“ prozradil režisér Ivo Macharáček.

View this post on Instagram

A post shared by Tomáš Klus (@tomas_klus)

Fanoušci se mohou těšit na známé tváře v podobě Tomáše Kluse, Kamily Janovičové, Ondřeje Vetchého, Jiřího Lábuse či Miroslava Vladyku, ale i na nové postavy, které si zahrály Veronika Khek Kubařová nebo Valentýna Bečková. První jmenovaná plynule přešla z rolí princezen do královen. „Ráda vzpomínám na jízdy na koni, protože jsme si skvěle rozuměli a koník mě poslouchal. Výhodou bylo, že byl trochu jednodušší, tak to šlo snáz, než kdyby měl svoji hlavu,“ usmívala se herečka na tiskové konferenci České televize.

Na první svátek vánoční si veřejnoprávní televize přichystala pro diváky pohádku Krakonošovo tajemství. Role pána hor připadla Davidu Švehlíkovi. „Krakonoš Františka Peterky se nedá překonat. K němu můžu jen s obdivem vzhlížet. Kéž se i naší pohádce povede takový úspěch, jaký měly Krkonošské pohádky,“ nechal se slyšet. Jeho Krakonoše je ale trochu jiný. „Díky tomu i divácky přitažlivější a poutavější. V příběhu se vracíme k původní představě o této z legend zrozené postavě. Takže mohu slíbit jisté překvapení,“ dodal.

Kromě Švehlíka se v nové pohádce blýsknou třeba Jan Nedbal, Leona Skleničková, Ondřej Sokol i Jakub Prachař. Ten si zahraje velmi podobnou postavu, jako si v Krkonošských pohádkách zahrál jeho dědeček Ilja Prachař. Ten se v oblíbeném Večerníčku skvěle popasoval s rolí chamtivého Trautenberka.

Zábava - další články

Doporučujeme