Z princezen královnami: Fotograf s pomocí matek a dcer dotváří Disneyho příběhy

4. září 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: Tony Ross / BoredPanda

Zajímalo vás někdy, jak by to vypadalo, kdybyste se na své oblíbené disneyovské princezny mohli podívat i po letech? Stejnou myšlenkou se zabýval i americký fotograf Tony Ross, který na jejím základě vytvořil krátkou fotografickou sérii. Role známých princezen se ujaly mladé modelky, zatímco královny, kterými se po letech staly, přivedly k životu jejich matky.

Většina příběhů z dílny studia Walta Disneyho končí tím, že hlavní protagonisté žili šťastně až do smrti. Princezny se provdají za své milované prince, všechno dobře dopadne a divák už se nemusí ničeho bát. Ve skutečném životě ovšem něco jako “šťastně až do smrti” z principu věci zkrátka neexistuje. Život se vyvíjí, příběhy pokračují a přichází stále nové a nové kapitoly.

Jak by to vypadalo, kdybychom mohli nakouknout za oponu a navštívili své oblíbené princezny o desítky let později? Nad tím se zamyslel fotograf z amerického Los Angeles Tony Ross. Umělec se rozhodl si s myšlenkou trochu pohrát a magický svět pohádek přivedl k životu skrz kouzlo fotografie.

Aby byl efekt dokonalý, vybral si pro svou krátkou sérii jako modelky matky a dcery. Mladé ženy se tak ujaly rolí půvabných princezen, zatímco starší ženy ztvárnily mocné královny. Na to, jak se to umělci povedlo, se můžete mrknout do krátké galerie.

Zábava - další články

Doporučujeme