Zachráněný mědvěd váží dvojnásobek toho, co by měl. Dostal dietu a musí cvičit

28. února 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: The Wild Animal Sanctuary/Facebook

Možná už jste viděli obézní kočky nebo psy, které jejich páníčci pěkně vykrmili. Tento problém ale bohužel může postihnout prakticky kohokoli - třeba i medvěda. Medvěd Dillan strávil většinu svého života v malé zoo v Pensylvánii. Neměl tam dostatek pohybu a nakonec skončil až na dvojnásobku své ideální váhy. Nyní ho čeká dieta a cvičební program.

Nadbytečná kila se nevyhýbají ani zvířatům. U domácích mazlíčků jsme na to už tak trochu zvyklí, u velkých šelem nás to ale přece jenom překvapí. Bohužel, když zvíře nemá dostatek pohybu, zato neztrácí svůj apetit, na druhu nezáleží.

Medvěd jménem Dillan se dostal do záchranné stanice v Coloradu letos v lednu. Dostal se sem po převozu z malé soukromé zoo v Pensylánii, kde žil na malém prostoru ve vybetonovaném výběhu. Situace došla tak daleko, až se Dillan dostal na dvojnásobek své zdravé váhy.

Přebytečná kila se podepsala na medvědově zdraví. Jeho kotníky a chodidla trpí a Dillan proto chodí jen s obtížemi. “Má nadváhu 45 kilo. Jeho břicho se dotýká země,” uvedl mluvčí stanice Kent Drotar pro server The Dodo.

Dillan proto dostal dietu a ošetřovatelé pro něj vytvořili speciální cvičební plán. Ve svém výběhu má navíc nově kolegyni, medvědici Lilly. Ta se ovšem zatím stále oddává zimnímu spánku, takže je seznámení teprve čeká.

Dillan's Update

Video of The Day! Dillan is enjoying his new location within a habitat at the Sanctuary. He’s in a temporary enclosure within the same habitat as Lily, but she is still fast asleep and hibernating, so they have not met. This is Dillan’s favorite hammock, but he has to do the “big body roll” to generate enough inertia to get himself out. Staff visits him numerous times a day so he can still feel totally spoiled… but sooner or later, he will eventually meet Lily, and then maybe enjoy her company more! #WildAnimalSanctuary

Zveřejnil(a) The Wild Animal Sanctuary dne Sobota 22. února 2020

Zábava - další články

Doporučujeme