Žena darovala své šéfce ledvinu: Ta ji pak vyhodila, protože jí zotavení příliš trvalo

1. dubna 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Američanku Debbie Stevens vyhodili z práce poté, co darovala své šéfové vlastní ledvinu, protože jí příliš trval návrat do práce. Po téhle zradě uvedla Stevens, že chce svou ledvinu zpátky, to však není vůbec jednoduché.

Matka dvou dětí Debbie Stevens pracovala ve společnosti Atlantic Auto Group jako prodavačka aut. Po několika letech se odstěhovala na prosluněnou Floridu a z práce odešla. Když se po čase vrátila do bývalé domoviny a potkala svou dřívější šéfovou Jackie Brucia, dozvěděla se od ní velmi smutné zprávy. Brucia nutně potřebovala transplantaci ledviny.

Debbie Stevens byla vždycky velmi štědrý a dobromyslný člověk, a tak se hned nabídla, že dá Jackie jednu ze svých. Ta to napoprvé odmítla. Po čase se Debbie rozhodla vrátit a požádala Jackie, jestli by mohla získat zpět své někdejší místo. Ta ji bez problémů přijala a tak začala Debbie opět ve společnosti prodávat automobily.

Dárce, který měl ale nemocné šéfové darovat ledvinu, nakonec odřekl a ona zůstala ohrožená na životě. Požádala proto svou zaměstnankyni Debbie, jestli stále platí její nabídka. Debbie souhlasila a došlo k operaci.

Poté, co matce dvou dětí odebrali jednu z jejích ledvin, však ženu začaly sužovat zažívací potíže a bolesti nohou. Šéfová na ni začala tlačit, aby se co nejrychleji vrátila do práce. Řekla jí, že si ostatní budou myslet, že Debbie využívá speciální výhody.

Dárkyně orgánu se však do práce už během několika dní vrátit nemohla a byla tak okamžitě vyhozena. Pro zaměstnankyni to byl obrovský šok a zaplavil ji pocit zrady. Žena totiž doufala, že v této práci zůstane až do důchodu. Rozhodla se, že za těchto okolností požaduje svůj orgán zpátky. K tomu by byly potřebné alespoň čtyři operace.

Zrazená Debbie Stevens se obrátila na Komisi pro lidská práva v New Yorku s obviněním, že ji její šéfová Jackie Brucia jen využila a pak vyhodila jako včerejší noviny. Jednašedesátletá Brucia podobná obvinění odmítá. Zůstane prý dárkyni navždy vděčná, musela ji však vyhodit, protože nebyla schopná vrátit se do práce. Vedení společnosti se postavilo za nadřízenou.

Zábava - další články

Doporučujeme