Žena trpí ztrátou krátkodobé paměti. Každý den znovu zjišťuje, že ji manžel opustil

27. února 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto Youtube / News Update

Vzpomínáte na film 50x a stále poprvé s Drew Barrymore? Je to sice vzácné, ale něco podobného se může stát i ve skutečnosti. Tahle žena ztratila schopnost krátkodobé paměti a každý den tak znovu zjišťuje bolestivý fakt, že ji manžel opustil.

Postava, kterou ztvárnila herečka Drew Barrymore ve filmu 50x a stále poprvé trpěla smyšleným Goldfieldovým syndromem a po autonehodě měla narušenou krátkodobou paměť. Filmovým divákům to mohlo připadat jako poněkud absurdní onemocnění, když se žena každé ráno probouzela s tím, že nebyla schopna uchovat žádné vzpomínky od určitého data. Podobná postižení však existují i ve skutečném světě.

Obdobnou nemocí trpí mladá žena z Ruska. Veronika Mešeryakova (29) má poruchu krátkodobé paměti kvůli vzácnému porfyrickému onemocnění. Každý den tak znovu zjišťuje, že ji její manžel opustil a končí znovu a znovu v slzách. Muž od své manželky odešel kvůli její nemoci v listopadu 2017.

Kvůli onemocnění trpí žena i dalšími vážnými příznaky, například ochrnutím končetin. Před časem prodělala operaci, která měla její zdravotní stav trochu vylepšit, ale bohužel byla neúspěšná.

Veronika se každé ráno probouzí a myslí si, že je její manžel v práci. Když ale jeho pracovní doba skončí a on se stále nevrací domů, začne být zmatená. Její matka jí pak musí pokaždé sdělit smutnou pravdu o tom, že ji muž opustil.

Veronika se spolu se svou matkou pomalu učí znovu chodit a její matka se nevzdává naděje, že se dceřin stav postupně zlepší. Doufá také, že se vztah Veroniky s jejím manželem podaří znovu obnovit.

Zábava - další články

Doporučujeme