Zlatá horečka! Z nebe zapršelo 9 tun zlatých cihliček

21. března 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Poté, co došlo k poruše letadla přímo ve vzduchu nad letištěm v Rusku, se z něj k zemi zřítilo množství zlatých cihel. Zlato zřejmě pocházelo čerstvě z čukotského dolu a mířilo za dalším zpracováním.

K nevšední události došlo 15. března ráno. Letadlo naložené platinou, zlatem, stříbrem a diamanty v hodnotě neuvěřitelných 7 miliard a 699 milionů korun se porouchalo ve vzduchu nad letištěm v Jakutsku v Rusku, hlavním producentem diamantů. Stroj měl namířeno do Krasnojarsku, kde se měly dvacetikilové cihly vzácných kovů dále opracovávat.

Závada se týkala nákladového prostoru. Dveře se uvolnily a zlato a další komodity se vysypaly z výšky na zem. Nehoda si okamžitě vyžádala pozornost místního obyvatelstva, které se duchapřítomně vydalo zlato hledat. Náklad z letadla byl nalezen v areálu letiště, ale i v přilehlé tundře a bažinách v okolí až 15 kilometrů.

Celkem se má jednat o 9 tun drahých kovů. Ruským úřadům už se prý ztracený náklad podařilo opět shromáždit, mezi místními však kolují zvěsti o tom, že někteří v honbě za zlatem uspěli a odnesli si poklad. Kolem letiště se tak prý tvoří dopravní zácpy a lidé v okolí doslova šílí, když horečně prohledávají oblast v teplotách kolem – 25°C. Co kdyby tam nějaká ta cihla ještě pod sněhem zůstala…

Zábava - další články

Doporučujeme