Záhada nové fotografie britské královny. Koho vám tím tajemným úsměvem připomíná?

18. prosince 2016·Celebrity·Redakce

Britská královna Alžběta II

Britský královský palác dnes zveřejnil oficiální snímek královny Alžběty II. a jejího syna, prince Charlese. Na první pohled to vypadá jako tradiční vážná fotografie, přesto novináři spekulují nad královniným zvláštním úsměvem.

Sedící devadesátiletá panovnice zachovává tradiční vážnou a soustředěnou pózu a sleduje objektiv, zatímco ležérně stojící princ z Walesu se s jednou rukou v kapse uvolněně usmívá a dívá se na svou matku. A přece – jako bychom u královny viděli úsměv Mony Lisy, píše agentura AP.

Podle BBC je fotografie, kterou módní fotograf Nick Knight pořídil už v květnu na hradě Windsor, jednou z těch, o jejichž vzniku chce člověk vědět více. “Jaký vtípek to asi její syn pronesl, že se matce chtělo smát,” táže se BBC. Význam snímku je ale podle ní očividný: stařičká královna se svým dědicem po boku. “Věci se mají tak, že budoucnost windsorské dynastie je zajištěna,” hlásá fotografie podle BBC.

Sám autor fotografie uvedl, že chtěl vytvořit něco, co vyzařuje “teplo, lidskost, sílu a tradici”. Osmapadesátiletý Knight dodal, že na pořízení snímku měl pouhé tři minuty. Fotografii Buckinghamský palác zveřejnil u příležitosti končícího královnina jubilejního narozeninového roku. Devadesátiny oslavila Alžběta II. letos 21. dubna. Loni v září se stala nejdéle vládnoucím monarchou Británie. Letos v únoru dovršila 64 let na trůnu.

Celebrity - další články

Doporučujeme