Čtyřměsíční chlapec musí nosit speciální helmu. Solidarita jeho rodiny dojímá svět

4. listopadu 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Zdálo by se, že na plagiocefalii čili syndromu zploštělé hlavičky nemůže být nic roztomilého. Opak je však pravdou. Rodina čtyřměsíčního Jonase se přes noc stala na Twitteru virální senzací a to díky cyklo přilbám.

U Jonase Gutierreze se vyvinula deformace poté, co se narodil s příliš velkou hlavou, což vedlo k tomu, že spal pouze v jedné poloze. „Stále spal jen na jedné straně hlavičky, čímž se jeho situace výrazně zhoršila,“ uvedl otec Gary Gutierrez v rozhovoru pro server ABC News.

Doktoři předepsali texaskému miminku helmu na narovnání hlavy, kterou je zapotřebí nosit po dobu tří až šesti měsíců. Právě tento krok vedl k tomu, že se z obyčejné americké rodinky stali internetoví miláčci. Když se totiž Jonas v helmě vrátil domů, jeho tříletá sestra neváhala a nasadila si svou cyklo přilbu, aby se bratříček necítil odstrčený.

Najednou vykřikla ‘Hele, já mám taky helmu a táta má taky helmu’,” uvedla v rozhovoru matka Shayna Gutierrez. Nadšeně odběhla a začala přilby vytahovat.

Zveřejnil(a) Shayna Gutierrez dne Čtvrtek 3. srpna 2017

Pohled na celou rodinu oddávající se každodenním domácím pracem v cyklo přilbách obletěl internetový svět, když jejich bratranec, povoláním novinář a spisovatel, sdílel fotku jeho 152 000 sledujícím. Snímek si dosud vysloužil 22 000 retweetnutí a 88 000 lajků.

Zveřejnil(a) Shayna Gutierrez dne Čtvrtek 3. srpna 2017

Životní styl - další články

Doporučujeme