Dámský klub: Jaká byla vaše nejhříšnější gastronomická kombinace?

7. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Někdy se neovládnete a sníte většinu obsahu ledničky. V tu chvíli nezáleží na tom, že klobásu prokládáte čokoládou a vše zajídáte výtečnými nakládanými houbami od babičky. Jaká byla vaše nejhříšnější gastronomická kombinace? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Pozor na kombinování

I když jdete do restaurace, kde mají jednu delikatesu vedle druhé, měli byste se krotit. Vaše chuťové buňky sice dokážou rozpoznat různé chuti, ale i tak bude lepší, když si vychutnáte přiměřené množství jídla. Střídmí byste měli být i v počtu kombinací. Zajíst delikátní tatarák rajskou omáčkou, to není to pravé ořechové.

Degustujte, ale s mírou

Máte-li odolný žaludek a neovladatelný apetit, pak máte asi rádi švédské stoly. Nabídnou vám rozmanitou škálu chutí a vy si můžete zobnout od každého. I tak myslete na to, že dezert je závěrečný pokrm a není zrovna vhodné zakusovat ho v průběhu debužírování. Ochutnávejte, ale s mírou.

A jakou nejvíc hříšnou kombinaci jídla pozřely moderátorky Dámského klubu?

Markéta: “V gastronomii nepovažuji nic za hříšné. Chutě jsou rozdílné, já třeba miluji sladké a pak pivo. A moje kolegyně Aneta to považuje za hnus. A mě je to fuk. Stejně, jako mě baví sýr a pribináček a pro změnu moje dcera to povazuje za hnus a Anetě to připadá jako mňamka. Když si někdo lije kečup na řízek, tak z toho zase není dobře mě. Ale kdo jsem, abych soudila hříchy.”

Aneta: “Nemám hříšné kombinace, ale hříšné střídačky, tedy když mě to chytne tak jedu, slané, sladké, kyselé, hořké, slané, sladké, kyselé, hořké… Ale Prince, ten třeba ukusuje kyselé okurky a máchá si je v majonéze a kečupu, k tomu šlehačku… Tak mě teď napadlo, jestli on není těhotnej.”

A jak jste na tom vy? Pochlubte se nám se svou nejhříšnější kombinací, kterou jste kdy pozřeli. Prostor vám dáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme