Dámský klub: Nutí vás partner do sportu?

5. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Dnešní doba je plná lidí, kteří mučí svá těla v posilovnách, běhají krátké či delší trasy nebo provozují jiný sport, který je baví. Co když je tím notorickým údržbářem svého těla váš partner, zatímco vás nějaké cvičení neláká? Nutí vás, abyste s ním drželi basu? Dnešní téma Dámského klubu na Frekvenci 1.

Sportování v páru

Možná s vámi partner chce trávit víc času, možná v tom jen nechce být sám. Ať už má důvod jakýkoli, sportujete spolu, ačkoli se vám příliš nechce. Pokud se cítíte pod tlakem, určitě vám sport nebude přinášet to, co by měl. S partnerem si raději promluvte o tom, že se budete v době jeho sportovní věnovat jiné aktivitě. Třeba mu doma uvařte nějaký zdravý oběd. Uvidíte, jak rychle zjistí, že i sportování bez vás může mít své výhody.

Nucení nikam nevede

A váš drahý to dobře ví. Proto se o to ani nesnaží. Na sport si našel stejně nadšeného parťáka jinde a vy máte klid. V případě tréninků se na něj občas zajdete podívat a oba jste spokojení.

Co na to moderátorky Dámského klubu? Nutí nebo nutil je někdo do sportování?

Markéta: “Mě nikdy nikdo nenutil. Ale je fakt, že když trávíte čas se sportovcem, tak se prostě občas více pohnete, než jste zvyklí. Ať rádi či neradi.”

Aneta: Tak to by si mohl zkusit! Asi už by nebyl. Nutit mě do čehokoliv je smrtelně riskantní. Diety a sporty jsou věci, které člověk musí chtít sám, do toho prostě nejde nutit, protože pak to děláte s odporem a špatně.

A jak to máte vy? Na vaše zkušenosti čekáme už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme