Dámský klub pátrá: Šetříte životní prostředí?

22. dubna 2015·Životní styl·Redakce

Naše planeta se chvílemi otřásá v základech. Globální oteplování, tsunami, zemětřesení – to všechno jsou jevy, na které jsme si už víceméně zvykli. Zemi sice nespasíme, ale každý z nás ji může alespoň trochu šetřit. Chováte se k naší planetě šetrně nebo vám ekologie nic neříká? Dnes to rozebereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Eko-rodina

Perete jen s ekologickými pracími prostředky, eko-přípravky používáte i na nádobí, třídíte odpad, splachujete minimálním množstvím vody a autem jezdíte jen když je to nevyhnutelné. To vše děláte proto, že myslíte na budoucnost naší stále víc zatěžované planety. Jen tak dál. Děláte záslužnou věc a pokud budete své eko-názory šířit dál, možná někoho inspirujete. Čím více lidí bude smýšlet podobně, tím lépe.

Jeden nic nezmůže

Možná, že se právě touto větou sami ujišťujete v tom, že nemá cenu třídit odpad, šetřit s vodou a dělat další ekologická opatření. Kdyby ale každý z nás denně přispěl svou troškou do mlýna, možná by se nám lépe dýchalo, pili bychom čistší vodu, lesy by byly plné vzrostlých stromů a v řekách by neplavaly otrávené ryby. Zkusme se zamyslet nad tím, co nestojí moc námahy ani času, ale v konečném důsledkumůže pomoci všem.

Jak jsou na tom s ekologickým smýšlením moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Tak snažím se a když si čistím zuby a koupu se, tak vypínám vodu, aby zbytečně netekla, když se mydlím. No a taky nevyhazuji odpadky na zem. Nekupuji si a ani nechci aby mi kupovali kytky, protože to je kytko vražda. Jako snažím se, ale moc to nepřeháním. 

Markéta: Myslím, že nedělám nic moc, prostě třídím odpad, vypínám vodu při čištění zubů, sprchuji se pružně, pořád někde zhasínám, ale tím planetu asi nevytrhnu. Je pravda, že chci předělat zásobník vody na wc na úsporné a delší splachování. No, tím to asi taky nezachráním :-).

A co děláte pro naši planetu vy? Podělte se s námi o své názory už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Životní styl - další články

Doporučujeme