Dámský klub se ptá: Kdy vyprovodit dítě z domu?

29. září 2015·Životní styl·Redakce

Máte doma adolescenta, který by nejraději bouchnul dveřmi nebo třicátníka, který ne a ne vylétnout z hnízda? Ať tak či onak, zajímá nás, jak se k tomu stavíte. Dnes to probereme v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Mámina sukně

Držet se máminy sukně je do jistého věku přijatelné a normální, od jistého věku to může být na obtíž a dítě se navíc může stát terčem šikany. Mějte to na paměti i vy. To, že je na vás vaše dítko silně fixované, je z jeho pohledu normální.

Vy jste těmi, kteří s tím musí něco udělat a proto nenechávejte nic náhodě. Nenechte to dojít příliš daleko a ve správný okamžik začněte s osamostatňováním dítěte. Ačkoli se mu to třeba z počátku nebude líbit, při postupném zvykání to půjde snáz. Jednou to oba oceníte. 

Samostatná jednotka

Možná, že vaše ratolest ještě nemá občanku a už plánuje, kam vyrazí na studijní pobyt nebo jako au-pair, hlavně ať je co nejdál od domova. Pro některé rodiče je to úleva, pro jiné šok. Ať už patříte do kterékoli skupiny, zkuste to brát jako skvělou zkušenost, ze které může vaše dítko čerpat celý život. Naučí se jazyk, osvojí si další dovednosti, možná si i něco vydělá a také pochopí hodnotu peněz.  

Kdy je podle moderátorek Dámského klubu správný čas na to, aby dítko vylétlo z hnízda?

Aneta: Asi co nejdřív, ať se naučí a moc si nezvyká na mama hotel s levnou služkou (maminkou). Ale zase musí vaše dítko vědět, že kdykoliv bude potřebovat, tak se domů může vrátit a najde u vás vždy lásku, jistotu a pocit bezpečí. 

Markéta: Když jde o dítě cizí, tak naprosto souhlasím s Anet, ale v případě mé dcery, no, úplně spěchat nemusí. Mě bude smutno 🙂

A jakou máte zkušenost vy? Podělte se s námi o ni už dnes mezi 16. a 17. hodinou v Dámském klubu na Frekvenci 1. 

Životní styl - další články

Doporučujeme