Dámský klub se ptá: Platíte účty včas?

31. března 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Do zítřka můžete v zákonné lhůtě odevzdat daňové přiznání a stejně tak i zaplatit nedoplatek na dani. Připravte se ale na to, že na podatelnách budou o dost větší fronty než kdybyste to udělali s dostatečným předstihem. Včasné platby vs. platby na poslední chvíli jsou dnešním tématem Dámského klubu na Frekvenci 1.

Lepší dřív než pozdě

Děsí vás, že byste se mohli dostat s platbou do prodlení a proto vždy všechno platíte včas. Při pravidelných platbách je ideálním řešením nastavení trvalého příkazu. Ten vám ušetří starosti a platba bude pravidelně a hlavně včas odcházet i bez vašeho vědomí. V případě jednorázových plateb myslete na to, že se vyplatí ohlídat si termíny splatnosti. Penále většinou narůstá hodně rychle!

Když nespěchám, ušetřím

I takové panují mezi některými lidmi názory. Pokud máte možnost úročit peníze na svém účtu, tak toho využíváte do poslední chvilky. Pokud tedy platby odesíláte na poslední chvíli z takového důvodu, naprosto vás chápeme. Jen myslete na to, že v případě různých bank může trvat převod peněz až 24 hodin.

A kdy odesílají platby moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Jsem královnou akce pět minut po dvanácté. Jak na nějaké platbě nemám penále, cítím se vlastně ošizena. Bojuji s tím mnoho let, sleduji maličkaté zlepšení, ale podstata zůstává stále stejná. Nejde mi to a nejde!

Aneta: Nemůžu spát, když vím, že je někde něco nezaplacené. Mám nastavené účty na platby, abych něco nepropásla, páč mám panickou hrůzu z penále a dluhů. 

A co vy? Odesíláte platby s předstihem nebo spíš na poslední chvíli? Dnes mezi 16. a 17. hodinou se budeme vašim názorům věnovat na Frekvenci 1.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme