Eliška Trčková: Když jsem rozrušená, jdu si zaboxovat. To mě uklidní

20. května 2024·Životní styl·Lenka Skrzeczkova·Romana Navarová

Eliška Trčková (Zdroj: Frekvence 1)

Hostem Press klubu byla trojnásobná mistryně Evropy v taekwondu Eliška Trčková. V rozhovoru nám prozradila, jaký je to pocit vybojovat na mistrovství hned tři zlaté medaile a zda má nějaký životní vzor.

Eliška vyhrála na evropském šampionátu ve třech různých disciplínách – v technických sestavách, ve speciálních technikách a ve sportovním boji do šedesáti kilogramů. Takový výkon se v minulosti ještě nikomu nepovedl. O to větší je to pro Elišku Trčkovou úspěch. Sama to vstřebávala dlouho. „Je to asi hodně ojedinělé. Byla jsem na sebe pyšná, dlouho jsem na to trénovala a opravdu jsem ráda, že jsem si ten sen splnila,“ uvedla s tím, že se nechystá usnout na vavřínech a musí trénovat dál, aby úspěch dokázala v budoucnu obhájit.

Jako první jí po úspěchu gratuloval kouč Aleš Vyzrál, pak celý tým a rodina, která na mistrovství ve slovinském Koperu s mladou sportovkyní dorazila. Po úspěchu pociťuje Eliška zásadní změnu v tom, že musí stále více trénovat.

“Díky taekwondu jsem poznala super lidi.”

Trojnásobnou mistryni Evropy sport baví. „Když jsem rozrušená, jdu si zaboxovat. To mě uklidňuje,“ popsala. Taekwondu se věnuje od čtyř let. „Přivedla mě k tomu máma. Hledala něco, kde bych se hýbala. Zkoušela jsem různé sporty: judo, karate, ale nikde to nebylo ono. Ale pak jsem přišla na trénink taekwonda a tam to bylo zábavné. Potkala jsem tam super lidi a baví mě to tam až doteď,“ popsala svou cestu Trčková.

Jejím vzorem je klubový trenér Libor Machaň. „Má spoustu úspěchů z mistrovství světa, taky je to mistr Evropy. Má hodně titulů a je známý po celém světě,“ dodala s tím, že v životě pak vzhlíží hodně k mamince a tatínkovi. „Hodně mě k tomu motivuje. Pomáhá mi s tím i máma, která stojí vždy za mnou, a celá moje rodina.

Před prázdninami Elišku čekají ještě dva závody. O letních prázdninách bude mít pauzu a znovu začne trénovat začátkem září. „Pak se začnu chystat na příští Evropu a potenciálně i na svět,“ řekla v závěru trojnásobná mistryně Evropy.

Poslechněte si celý rozhovor:

Životní styl - další články

Doporučujeme