Hodiny se opět posouvají. Jak zvládnout změnu času bez újmy?

28. října 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Na někoho má změna času menší vliv, na někoho větší. Pokud patříte do druhé skupiny, tak jistě oceníte rady, jak problémům související se změnou času předejít. My jsme je pro vás sesbírali, tak se pojďme společně podívat, jak na to.

Změna času má vliv zejména na náš biologický rytmus. Obvykle se nám naruší tzv. naše denní rutina a tělo se pak s tím pere po svém. Může dojít k poruchám spánku, lidé jsou pak více unavení a podráždění. Dále se u vás mohou projevit i deprese, různé zdravotní problémy a nejvíce může utrpět vaše produktivita.

Proto se doporučuje chodit spát ve stejnou dobu. Také dodržujte stejný čas u vašich stravovacích návyků. Nejvíce vám pak pomůže procházka na vzduchu, protože není nic lepšího než si dobít baterky v přírodě.

Pokud se ale vůbec necítíte dobře, tak určitě omezte na pár dnů fyzickou zátěž a snažte se vyvarovat stresovým situacím. Dopřejte si meditaci či různá dechová cvičení, které vám pomohou se příjemně uklidit. Rozhodně nesahejte po navýšení počtu hrnků kávy za den nebo cukru, vaše tělo by vám to později totiž vrátilo.

Životní styl - další články

Doporučujeme