Horké dny se blíží. Jak je usnadnit našim domácím mazlíčkům?

4. června 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

Konečně je tu po roce zase léto a všichni se už určitě těšíme na krásné, teplé dny, které budeme moci ideálně strávit někde u vody. S parnými dny však také přichází mnohá rizika, A to nejen pro lidi, ale také pro naše domácí mazlíčky, kterým musíme se zvládnutím takového horka pomoci. S rady a tipy přicház web Proženy.

Pro zvládnutí horkého léta bez újmy potřebují mazlíčci tři základní věci – stín, chládek a tekutiny.

Stín

Venku – Boudu by měl mí na místě, kde je stín po celý den a v žádném případě by nemě zůstat uvázaný někde, kde se nemá šanci schovat před sluncem.

Vevnitř – V místnosti, kde pejsek pobývá stáhněte žaluzie nebo rolety a zajistěte, aby byla místnost dobře vyvětraná. Ne, aby vás napadlo nechávat psa zavřeného v autě nebo na balkoě. NIKDY!

Chládek

Vždy musí mít mazlíček místo, kde se může ochladit. Venku to může být tráva, uvnitř gelová chladící podložka. Pokud si myslíte, že kratší sestřih zvířátku pomůže, tak se pletete. Dokonce by měl tento krok opačný efekt. Kožich pomáhá regulovat teplotu. A pokud máte naháče bez srsti, aplikujte na něj ochranu proti UV zářením.

Tekutiny

To, že pitný režim je nezvytný jak pro nás, tak pro zvířata, je jasné. V létě však musí být páníček obzvlášť obezřetný, aby zíře mělo dostatečné tekutiny. Misku s vodou měňte klidně několikrát denně, obzvášť, když je venku. V horku se voda rychle kazí. Pejskovi můžete nabídnout i vodu s kousky ledu. Pokud máte pocit, že pije málo, ochuťte mu vodu nesoleným masovým vývarem.

U koček, které žijí venku, je těžké pitný režim uhlídat. Zajistěte jí dostatek čerstvé vody na místě, kde je stín a doufejte, že jim jejich přirozený instinkt napoví, jak často mají pít.

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme