Jak vypadá ranní rutina úspěšných lidí? Základem je nějaké každodenní návyky vůbec mít

11. srpna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Depositphotos)

Pokud nebudete mít ve svém životě pravidelné návyky, které nastartují váš den, nebudete úspěšní. Může to být cokoliv. Meditace, vydatná snídaně, protažení, nebo jen vyčištění pleti a nanesení krému s SPF. I pouhé ustlání postele se do k úspěchu nezbytné rutiny počítá. Mrkněte, jak to mají úspěšní lidé a nechte se jimi inspirovat. Třeba právě ranní návyky je to, co vás od úspěchu dělí.

Vstávejte včas

Já vím, já vím… brzké stávání je pro někoho skutečně teror. Je ale vědecky dokázáno, že ranní ptáčata mají zdravější návyky, vyrovnávají se lépe se stresem a jsou během dne produktivnější. Není třeba okamžitě nastavovat budík na 5 ráno – každý si musí najít vlastní čas, kde si najde prostor na vlastní rutinu a přitom se bude cítit odpočatý. Budete-li budík a začátek svých povinností odkládat a spát déle jenom proto, že je těžké se vykopat z postele, budete mnohem méně produktivní. Hlavně tedy máme pocit, že až si přečtete, co všechno byste měli ráno udělat, nejde to jinak, než vstávat brzy, abyste vše stihli.

Dejte čas svým myšlenkám

Udělejte si čas na meditaci. Může vám to pomoct zvládat úzkosti a stres a také posílit vědomí sama sebe a schopnost se soustředit. Stačí i pět minut a váš den bude hned jiný. Poklidná chvilka může přinést myšlenky a nápady, za kterými byste se jinak třeba marně pachtili.

Zapoťte se

Lidé, kteří se každý den věnují nějakému pohybu, mívají víc energie a pozitivnější pohled na svět než ostatní. Fyzický pohyb v ranních hodinách vám pročistí mysl na celý den. Nemáte-li čas na cvičení, udělejte aspoň několik úklonů do stran, prokružte kotníky a zápěstími. Rozhýbete tak svoje kosti a svaly a tělo se zahřeje.

Vypijte sklenici vody

Tento rituál má mnoho přínosů pro vaše zdraví. Pomůže vám k snadnějšímu hubnutí, čistí totiž tlusté střevo a nastartuje schopnost žaludku absorbovat živiny. Navíc, pokud vám dělá problém vypít během dne dostatek tekutin, takhel budete mít hned po probuzení část splněnou.

Piště si TO DO list

Pokud si každý den sednete a napíšete, co všechno máte v daný den na práci, pomůže vám to ke zlepšení pozornosti, lepší organizaci, zkvalitnění vlastního úsudku a přístupu k prioritám. Je to základ pro každého, kdo to chce někam dotáhnout.

Životní styl - další články

Doporučujeme