Klíšťata jsou zpět na scéně! Podívejte se, jak můžete před nimi vaše mazlíčky chránit

18. května 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

S teplým počasím se opět rozjela sezóna klíšťat. Ty ohrožují nejen lidi, ale i vaše čtyřnohé mazlíčky. Jak je můžete před těmito nepříjemnými parazity chránit? Informaci přinesl Můjchlupáč.cz.

Podle serveru Můj Chlupáč bývá velmi oblíbenou verzí ochrany před klíšťaty antiparazitní obojek, a to zejména díky snadné aplikaci. S ním máte u pejska i kočičky na několik měsíců vystaráno. Dokonce většina funguje nejen na klíšťata, ale i na blechy a jiné parazity v srsti. Také závisí na hmotnosti vašeho chlupatého miláčka. Například v obojcích pro velké psy je více účinných látek.

Další variantou je pipeta, která se aplikuje přímo na srst. Proto po její aplikaci, by nemělo zvířátko přijít několik hodin do přímého styku s ostatními členy rodiny. Sprej je zase u některých neoblíbený, protože zvuk, který vydává, může vašeho mazlíčka lekat. Můžete sáhnout také po pudru či šampónu, ty ale už nejsou tak účinné jako pipeta či obojek.

Pokud byste u vaší kočičky nebo pejska zpozorovali nějakou alergickou reakci, tak můžete zakoupit výše zmíněné přípravky také v přírodní formě. Ty pak obsahují přírodní esence a oleje, které jsou zaručeně bezpečné a efektivně klíšťata a další parazity odpudí.

Životní styl - další články

Doporučujeme