Letní slevy jsou tu! Ale pozor, ne vždy jsou tak výhodné. 5 rad, jak se nespálit

8. července 2017·Životní styl·Redakce

Obchodníci - zejména ti s oblečením - zahájili slevové akce. Ne každá sleva je tak výhodná, jak se tváří. Na co si dát hlavně pozor, vám poradíme uvnitř článku.

Porovnávejte ceny na internetu

Akční ceny mají jedno společné. Tváří se velmi lákavě. Ale pozor na ně. Pamatujte na to, že je to hlavně obchodník, který na slevě vydělá. Pokud si nejste jisti, jestli je nová cena opravdu tak výhodná, zkontrolujte si ji na internetu. Pomohou nejrůznější porovnávače cen.

Kontrolujte účtenky

A pozorní buďte i při placení u pokladen, radí na Frekvenci 1 mluvčí České obchodní inspekce Jiří Frölich: „Ze zkušeností z předchozích let doporučujeme kontrolovat si účtenky. Ne vždy je stejná cena uvedená v regálu také u pokladny.“

Pozor na nekalé praktiky

Rozhodně neplatí, že zboží prodávané ve slevě má kratší záruku, i když se nám to nejeden obchodník snaží vnutit: „Česká obchodní inspekce se také často setkává s tím, že prodejci tvrdí, že na zboží ve slevě vztahuje kratší záruka. Není to pravda, standardní dvouletá záruka platí i přesto – jedinou výjimkou je sleva z důvodu vady výrobku,“ říká Frölich.

Nakupujte s rozumem

A poslední rada nakonec. Nakupujte s rozumem. Bílá technika a celkově elektronika se vyplatí, stejně jako sportovní vybavení. U módního oblečení ale pozor. Zvlášť supermoderní kousky už ve vašem šatníků za rok rozhodně nebudou budit obdiv kamarádek. A rozmyslete si i to, jestli skutečně potřebuje už pátý propínací svetřík…

+ TIP FREKVENCE 1: Za slevami se vydejte za hranice!

Životní styl - další články

Doporučujeme