Maminka dala výpověď a s dcerou (6) cestuje po světě. Chci inspirovat další rodiče, říká

2. ledna 2017·Životní styl·Redakce

Instagram

Třiačtyřicetiletá Australanka Evie Farrell dala stopku svému dosavadnímu životu. Sbalila sobě a šestileté dceři kufry, vybrala životní úspory a vydala se za dobrodružstvím. "Život je víc než jen sedět každý den u stolu a vydělávat peníze," řekla v rozhovoru pro britský deník DailyMail. V únoru to bude rok, co se matka s dcerou vydaly na cesty. A ještě nekončí!

Evie ze Sydney se po předčasné smrti partnera rozhodla pro změnu života. V práci dala výpověď, vybrala naspořené peníze (asi půl milionu korun) a loni v únoru odstartovala životní cestu. Za téměř rok s šestiletou dcerou procestovaly třináct zemí včetně Bali, Thajska, Vietnamu, Bornea nebo Singapuru. Nějakou dobu byly také Evropě, a to v Británii a Francii. Cesta však ještě nekončí, tak moc se jim “kočovný” způsob zalíbil, že se vrací do Vietnamu, který jim přirostl k srdci.

“Rok rychle utekl, ale vracet se ještě nechceme. Chystáme se do Vietnamu a Emmie půjde na pár měsíců do školy, zatímco já budu pracovat, abychom mohly ještě pokračovat,” říká Evie. Kromě nárazové práce jim cestu platí hlavně pronájem domu v jejich rodné Austrálii.

O školní docházku není Emmie ochuzena, Evie ji vzdělává pomocí dálkového studijního programu nebo ji na cestách umisťuje do mezinárodních škol. “Kdybychom necestovaly, byla bych každý den v práci a Emmie ve škole a pak s au- pair,” doplňuje Evie.

Kdy se domů vrátí, prý zatím netuší. Jedno ale ví jistě, až ta chvíle přijde, ke svému původnímu způsobu života se prý rozhodně nevrátí. “Doufám, že náš příběh inspiruje další maminky a tatínky,” dodala máma na cestách, která svá dobrodružství sdílí s celým světem na Instagramu.

Životní styl - další články

Doporučujeme