Muž přišel vlivem rakoviny o oko, stejnou nemocí trpěly i jeho děti

12. března 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Málokdo by uvěřil, že může někoho potkat takové drama jako tohoto tatínka (36). Zatímco v dětství kvůli rakovině přišel o oko, stejnou nemoc nyní osud nadělil i jeho dětem.

“Jak jen může žena v sobě nosit devět měsíců dítě a pak se jen tak dozvědět, že její miminko potřebuje chemoterapii. To mi zlomilo srdce,” uvedl Luke pro deník Daily Mail.

Luke ztratil pravé oko před 30 lety a netušil, že se stejnou vadou se narodí i jeho syn Eli. Když byly Elimu 4 měsíce, jeho rodiče si všimli bílé skvrny, která se v oku objevovala na fotkách pořízených s bleskem. Doktoři následně objevili malý shluk nádorů a rychle zakročili laserem. Zachránili ho tak od ztráty oka, kterou utrpěl jeho otec.

“Trochu jsme podcenili pravděpodobnosti genetického přenosu choroby. Věděli jsme, že zde šance jsou, ale nebyli jsme si jisti, zda je má rakovina nahodilá, či genetická,” vysvětlil Luke.

To ještě rodiče netušili, že si tento horor prožijí znovu. Když se jim narodila dcerka Harper, byli připraveni na nejhorší. Jejich očekávání se potvrdilo, holčička v sobě měla také gen. Naštěstí byly choroby obou dětí podchyceny včas a ani jedno z nich nepřišlo o oči.

Životní styl - další články

Doporučujeme