Nestárnoucí černá klasika. Je to barva přitažlivosti i důvěry

15. února 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Černá, barva, která nechybí snad v žádném šatníku. Zejména pokud chcete být elegantní a šik, je tento odstín vždy sázkou na jistotu. Tuto nestárnoucí klasiku velmi rády oblékají i slavné dámy. Pojďte se společně s Frekvencí 1 podívat, proč je tato barva tak oblíbená?

Barva důvěry

Nedávný britský průzkum Buytshirtsonline odhalil, že je černá barva hodnocena jako nejpreferovanější a je spojována i s různými pozitivity. 56 procent respondentů ji vnímá jako barvu důvěry, inteligence a přitažlivosti. Vytvoříte s ní vždy dobrý dojem. Proto si ji mnoho lidí bere na pracovní pohovor, obchodní jednání, rande a další důležité schůzky. Zajímavé také je, že častěji ji nosí muži než ženy.

Zeštíhluje

Asi každý z nás někdy slyšel větu: “Vezmi si černou, zeštíhluje.”. Na tomto tvrzení je pravdivé opravdu všechno. Černá barva opticky zeštíhluje a perfektně s ní zamaskujete problematické partie. Není tedy divu, že se nejčastěji objevuje na červeném koberci.

Jak ji nosit?

Černá barva je perfektní v tom, že ladí skoro se vším. Ostatním barvám dodává harmonii a pokud se do ní oblečete od hlavy až k patě, tak věřte, že módní faux pas rozhodně neuděláte. Také ji můžete využít u různých doplňků, které vám dodají šmrnc.

Životní styl - další články

Doporučujeme