Podzim je tady se vším všudy. Teploty nepřesáhnou 15 stupňů

16. října 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Ještě v sobotu jsme venku mohli chodit v tričku a dnes jsme už ráno skoro museli hledat zimní kabáty. Podzimní počasí k nám vtrhlo se vším všudy. Jaké teploty nás čekají po zbytek týdne a dočkáme se ještě nějakého sluníčka?

Rychlé ochlazení, do které jsme se v pondělí probudili, už zůstane. Teploty budou už jen stěží překračovat 15 stupňů. Slunečný bude podle meteoroložky Dagmar Honsové začátek týdne. Bude to díky vlivu oblasti vysokého tlaku vzduchu. Rána ale budou při malé oblačnosti a utišení větru mrazivá,“ řekla Honsová. Nejvíc mrazivo bude v noci na středu, to teploty klesnou až na -4 stupně. 

Těžko říct ale jak bude na konci týdne, protože nad Evropou se vytvoří frontální rozhraní, jehož poloha je nejasná. Podzimní počasí s námi už ale zůstane. V pondělí tak bude maximálně 11°C, na horách se objeví mraky a přeháňky. V úterý bude oblačno, během dne polojasno. Ráno bude od -2 do 4 stupňů, odpoledne 8 až 12. Nejvíce se ochladí ve středu ráno. Teploty budou mezi -4 až 2 stupni. Přes den to bude velmi podobné jako v úterý.

Ve čtvrtek se to už bude zhoršovat, bude oblačno až zataženo, místy přeháňky. Teploty ale trochu porostou; ráno bude od 0 do 4 stupňů, odpoledne 9 až 14 stupňů. V pátek bude oblačno, místy přeháňky. Ráno bude 2 až 6 stupňů, odpoledne 10 až 15 stupňů, na jihu Moravy 17 stupňů.

Nejistý je ale víkend, který může být ovlivněn právě zmíněným frontálním rozhraním. Pokud budeme o víkendu ‚ležet‘ v teplém sektoru frontálního rozhraní, budou se víkendové teploty zastavovat až na 17 °C, pokud v chladném, budou to teploty v maximech kolem 10 °C. Oblačnosti a srážek ale bude dost,“ uzavřela Honsová.

Životní styl - další články

Doporučujeme