Prodlužte si atmosféru vůněmi Vánoc

29. prosince 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

I když už jsou vánoční svátky za námi, stále si můžeme uchovat atmosféru a kouzlo Vánoc minimálně do Silvestra. Jak? Vyzkoušejte jednu z osvědčených vůní a esencí, se kterými si užijete sváteční náladu i během týdne. A purpura není jediná vánoční vůně. S těmito radami přišel magazín Blesk pro ženy.

Pokaždé, když loupeme mandarinky, vždy si vzpomeneme na Vánoce. Vůně mají spoustu schopností. Přenesou nás do vzpomínek, pomůžou nám od stresu nebo dokážou léčit. Které vůně se tedy mají dát do difuzérů, když si chceme prodloužit kouzlo Vánoc?

Citrusy

Mandarinky a pomeranče osvěžují, zmírňují stres, a dokonce pomáhají při zažívacích problémech. Pokud nemáte esenciální olej, můžete dát oloupané slupky do vody a nechat ji odpařovat nad topením.

Hřebíček

Pronikavá sladká kořenitá vůně, která má antiseptické účinky. Posiluje trávení, pročišťuje dýchací cesty, zmírňuje únavu, neurologické bolesti a dodává jistotu.

Skořice

Působí antibakteriálně, posiluje srdeční činnost, a tím i únavu a pocit chladu. Také zlepšuje dýchání, trávení a působí preventivně proti depresím a vyčerpání.

Jehličí

Jehličnany, jako je smrk, jedle a borovice, pročišťují dýchací cesty, působí antibakteriálně, zmírňují stres a vyčerpání. Máte-li přístup k čerstvému jehličí, promněte ho v ruce a vhoďte do misky s vodou a položte na topení. Aroma se snadno uvolní a, ale také rychle vyprchá.

Anýz

Sladká vůně, která zlepšuje trávení, uvolňuje menstruační křeče, odhleňuje dýchací cesty a zmírňuje úzkost. Také podporuje tvorbu mateřského mléka.

Vánoční směs

Do difuzéru nebo aromalampy dejte 1 kapku skořice, 5 kapek pomeranče, 1 kapku anýzu. Nebo místo toho dejte 2 kapky hřebíčku, 4 kapky mandarinky, 2 kapky jedle.

Životní styl - další články

Doporučujeme