Stačí, když budete cvičit jen 5 minut denně?

14. dubna 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Protože typická fitness lekce trvá 45 minut až hodinu, nezdá se, že by pět minut cvičení mohlo stačit. Studie ukázaly, že 10minutové každodenní cvičení se vyplatí a může udělat zázraky pro vaše zdraví – ale co když vás opravdu hodně tlačí čas a musíte tuto rutinu zkrátit na polovinu? Na to odpovídá web Bustle.com.

Pokud se vám pět minut cvičení zdá zbytečných, je to pravděpodobně proto, že téměř všechny cvičební lekce trvají mnohem déle. Tvrdí to Joyce Shulman, certifikovaná trenérka a zakladatelka Jetti Fitness. Pokud nemůžete věnovat cvičení celou hodinu, tak proč se vůbec obtěžovat, že? “Pravdou ale je, že jakákoliv fyzická aktivita je lepší než vůbec žádná,” říká Joyce. “Na každé minutě a na každém kilometru záleží.”

Pokud máte jen pět minut, rozhodně stojí za to jít na procházku, udělat pár kliků nebo si zatančit v obýváku. Joyce doporučuje tyto rychlé, pětiminutové tréninky, kterými příjemně překvapíte vaše svaly a kardiovaskulární systém. Pětiminutové tréninky jsou taky skvělý způsob, jak s cvičením začít.

View this post on Instagram

A post shared by Joyce Shulman (@joyce.r.shulman)

Pokud jste člověk, co pravidelně žádný pohyb nemá a neustále se k němu snaží přemluvit, jasně že se bude ještě dlouho přemlouvat k tomu, aby si vyhradil dvě hodiny na posilovnu nebo na několikakilometrový běh. Takhle se vám bude skvěle začínat. Zařadíte tak do své běžné denní rutiny, alespoň nějaký pohyb. Z dlouhodobého hlediska však cvičit pět minut denně nestačí, to je jasné.

Životní styl - další články

Doporučujeme