Kadeřník musel zalehnout, aby ostříhal autistického chlapce

19. února 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Poté, co šestiletého chlapce s autismem odmítal obsloužit jeden kadeřník za druhým, ujal se ho jeden trpělivý kanadský stylista.

Maminka malého Wyatta Lafreniera sdělila deníku ABC News, že jejímu synovi byl diagnostikován autismus, když mu byly 2 roky. Nechat ho ostříhat se ukazuje jako pořádná výzva, neboť Wyatt je extrémně citlivý na zvuk a dotek.

“Nemá rád, když mu někdo sahá na vlasy a mnoho zvuků je pro něj příliš agresivních,” uvedla v rozhovoru pro deník ABC News.

Když narazili na Franze Jakoba, kadeřníka z Québecu a svěřili se mu se svými problémy, mladý stylista je okamžitě pozval do svého salónu.

“Když jsme za ním poprvé šli, byla jsem skutečně nervózní. Teď se ale cítím nesmírně vděčná za to, že pana Jakoba v životě máme,” přiznala maminka.

Jakob, jenž se stříháním vlasů živí téměř 30 let, uvedl, že nedělal nic speciálního. Pouze vykonával svou práci.

“Snažím se pečovat o všechny své klienty. Mám v povaze pro ně udělat první poslední. Je mně jedno, zda stříhám celebritu, nebo malého Wyatta. Dělám, co je potřeba,” řekl Jakob.

Holič mé ve svém portfoliu několik dětských pacientů, trpících dokonce smrtelnými chorobami. Služby jim poskytuje zdarma a vyhrazuje si pro ně závěr dne, aby na ně měl maximum času. “Jsem opravdu hodně hodně trpělivý. Oni udávají podmínky, ne já,” prozradil Jakob.

Fotka, na níž oba leží na zemi a Jakob provozuje své řemeslo v poměrně netradiční poloze, obletěla Facebook a stala se okamžitě virální.

Životní styl - další články

Doporučujeme