TIP: Nové trendy ve cvičení! S vaším tělem udělají zázraky!

3. dubna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Běhání a fitness jsou častým způsobem, jak si udržovat svou tělesnou schránku v kondici. Co takhle zkusit něco nového. Třeba Insanity nebo Piloxing? Frekvence 1 má pro vás bližší informace o obou nových cvičeních.

Insanity

Americký fitness trenér Shaun Thompson, je známý svými cvičebními plány. Dokázaly totiž mnoha lidem změnit život. A právě jeho zásluhou vzniklo cvičení Insanity. Díky němu zhubnete, ale také budete mít skvělou kondici a výdrž. Při tomto převráceném intervalovém tréninku 3-4 minuty cvičíte naplno, pak 30 sekund odpočíváte a znovu naplno cvičíte. Díky stoprocentnímu nasazení, kdy se střídá aerobní aktivita s posilováním s vlastním tělem jsou viditelné změny na vašem těle zaručeny.

Piloxing

Pokud si nedovedete představit spojení boxu a pilates, pak byste se měli přihlásit na vzorovou hodinu Piloxingu. Tato nová cvičební metoda si z obojího vybrala to nejlepší a ještě do sebe zapojila prvky tance. 

Díky tomuto cvičení skvěle spalujete tuky a formujete postavu. S piloxingem přišla sportovkyně švédského původu Viveca Jensenová. Ta se věnovala kulturistice, trénovala box, balet a stala se i instruktorkou pilates. Když se rozhodla využít všechny silné stránky každého ze sportů, vzniknul tento nový fitness koncept. 

Podle fitness instruktorky Dity Šípkové, je cvičení vhodné spíš pro začínající klienty. Díky pilates je vhodné i pro ty, kteří mají problémy se zády, díky boxu to zvedá kondici a díky tanci je cvičení zábavné.

Ať už zkusíte kterékoli cvičení, hlavní je, abyste se díky němu cítili lépe.

Životní styl - další články

Doporučujeme