Tohle se nepovedlo. Řecký seismolog vtipkoval o zániku ostrova Santorini, hrozí mu obvinění

6. dubna 2023·Životní styl·Redakce

Ostrov Santorini (Zdroj: Depositphotos)

Apríl je v zahraniční velmi populární. Ovšem řecký ředitel ústavu geodynamiky a seismologovi Akisovi Tselentisovi se vtípek na 1. dubna moc nepovedl. Nyní mu za žert na sociálních sítích hrozí obvinění. Informaci uvedl web iDnes.cz.

Ředitel na facebooku informoval o brzkém zániku řeckého ostrova Santorini. „Situace pro ostrov Santorini vůbec nevypadá dobře,“ začínal aprílový žert. Podle něj prý seismologové zaznamenali odliv magmatu z dolní části sopky, tzv. krbu. V příspěvku psal, že je velká pravděpodobnost, že místo vulkánu vznikne obrovská díra, která pohltí vodu z Egejského moře i samotný ostrov.

Ředitel následně přiznal, že proti němu bylo zahájeno vyšetřování a že v Řecku je zřejmě „humor trestaný“. Pokračoval v tom, že ho chce někdo poškodit. Kdo by to měl být, už ale nedodal. Prokuratura ho chce obvinit za šíření poplašných zpráv na sociálních sítí.

Vzhled ostrov se změnil po výbuchu sopky v 17. století před naším letopočtem. Výbuch také zničil místní sídla mínojské civilizace. Jedna část sopky je stále aktivní a její poslední erupce byla zaznamená v roce 1950.

Životní styl - další články

Doporučujeme