Vdovec plní poslední přání zesnulé manželky. Cestuje po světě do míst, která toužila vidět

9. srpna 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Když jeho žena podlehla Alzheimerově chorobě, Steve se rozhodl, že památku své Michelle uctí splněním všech jejich přání. Procestoval už půl světa a ještě nekončí.

Steve Boryszczuk (51) se v říjnu letošního roku chystá na rozsáhlou pěší túru napříč pohořím Himálaj. Jeho putování má pro něj obrovský emoční  význam, vydává se na něj ve jménu své zesnulé manželky, která podlehla Alzheimerově chorobě.

Od jejího úmrtí pracuje Steve usilovně nejen na zvýšení povědomí o zákeřné nemoci, ale také na odškrtávání položek z rozsáhlého seznamu přání, který za sebou Michelle zanechala. Skládá se převážně z dlouhých turistických výšlapů, protože Michelle milovala pěší turistiku, ale již v 39 letech nebyla chůze schopná.

“Všude, kam dorazím, nechávám pramínek Michelliných vlasů, abych tak uctil její památku. Když zemřela, schoval jsem si prameny jejich vlasů, aby se se mnou alespoň částečně mohla na všechna ta místa podívat,” přiznal Steve. Spolu s Michelle tak dosud pokořili například Velkou čínskou zeď, posvátnou cestu Inků v Peru, všech šestnáct londýnských mostů či Kostariku.

Životní styl - další články

Doporučujeme