Z dalších kandidátů bych si nevybral, řekl Miloš Zeman v Pressklubu. CELÝ ROZHOVOR

7. ledna 2018·Press klub·Karolína Stránská

Hostem nedělního Pressklubu Frekvence 1 byl Miloš Zeman. Koho by volil v druhém kole, pokud by neuspěl? Dočkáme se druhé milosti podobné té pro Jiřího Kajínka? I o tom byla v rozhovoru řeč.

Pokud by Zeman v prvním kole prezidentských voleb neuspěl, v druhém kole by si z osmi kandidátů nevybral. Podle něj řemeslo znají jeden a půl kandidáta, Topolánek a Fischer.

Poslechněte si celý rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem:

“Pokud bych neuspěl ve volbách, což se může klidně stát, tak protože nebudu mít koho si vybrat, tak nepůjdu volit (ve druhém kole),” řekl. Podle něj nemají ostatní kandidáti s výjimkou expremiéra Mirka Topolánka a někdejšího velvyslance Pavla Fischera politické zkušenosti. Ani Topolánek a Fischer však podle Zemana politické řemeslo dobře neovládají.

„Vycházím z toho, že pokud někdo kandiduje na nejvyšší politickou funkci ve státě, měl by to být politik. Politika je řemeslo jako každé jiné. Jako truhlář, zedník, instalatér. Od instalatéra lidé očekávají kvalitní trubku, od truhláře zase kvalitní stůl,” řekl současný prezident v Pressklubu.

Zeman dále vyvrátil, že by se opakovalo udělení milosti podobné té pro Jiřího Kajínka. V rozhovoru také řekl, že v případě udělování milostí by se v dalším volebním období omezil pouze na lidi v těžké životní situaci.

Prezident v rozhovoru rovněž kritizoval kampaň #MeToo, v níž ženy po celém světě upozorňovaly na sexuální nátlak, kterému čelily. Zeman to označil za akci “sufražetek”, které podle něj trpí komplexem méněcennosti.

Zeman nedal voličům doporučení, pro koho hlasovat. “Volte, koho chcete. Ale volte na základě toho, jakou práci kandidáti odvedli pro Českou republiku. Co je za nimi a nikoli, co vám slibují,” uvedl.

Press klub - další články

Doporučujeme