Dýňová polévka zahřeje!

15. listopadu 2012·Večer·Redakce
Lék na podzimní plískanice? Horká polévka!

Na troše olivového oleje osmažíme najemno nakrájenou cibulku dozlatova.

Pak přidáme asi tak kilo dýně zbavené jadérek a nakrájené na kostičky a lehce orestujeme.

Pak zalijeme vývarem (je jedno jestli kuřecím nebo hovězím), aby bylo vše ponořené a pak vaříme doměkka.

Ke konci dosolíme, můžeme přidat trochu pepře, nakonec namačkaný česnek a vše pořádně rozmixujeme.

Kdo má rád, může přidat sladkou nebo kyselou smetanu – podle chuti.

Zjemní to polévku. Na talíři zdobíme petrželkou.

Kdo má rád, může k dýni přidat i trochu mrkve, celeru a petržele a vařit spolu.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme