Knedlíky nejsou věda!

24. února 2011·Večer·Redakce
Nebojte se knedlíků. Tedy nemyslím těch na talíři, ale těch, které máte vařit milovaným hladovým krkům! Prozradím vám pár fíglů, které vám trochu usnadní vaši práci, když už se s tím tak patláte

Kynuté knedlíky – ty nezapomeňte v polovině vaření obrátit.

Houskové knedlíky – jsou lepší z hrubé mouky a je dobré je ihned po dovaření nakrájet.

Pro kynuté i houskové knedlíky platí stejné pravidlo: ihned po uvaření je na pár místech propíchněte vidličkou – vyjde z nich pára a nesrazí se.

Bramborové knedlíky – těsto nenecháme dlouho stát, řídne a ztrácí konzistenci. Do vody na vaření nasypte trochu (trochu!) mouky, knedlíky pak nebudou oslizlé.

Moje babička dělala z bramborového těsta místo knedlíků šišky- měla jistotu, že je nerozvaří. Jakmile totiž vyplavou nahoru, jsou hotové!

Tak ať se dílo podaří! Vaše Linda

A co vy? Pilně jste nám posílali tipy a triky, tak se musíme podělit!

 

Bramborové knedlíky podle posluchačky Jarky

  • 1 kg vařených brambor
  • ½ kg dětské krupičky
  • 1 vejce
  • zarovnaná lžička soli
  • špetka prášku na pečení

Uválíme 2 šišky o průměru 6 cm a vaříme 20 minut.

·        AHOJ DEVCATA, JA KDYZ DELAM BRAMBOROVE NOKY, DAVAM DO TESTA A DO VODY LZICKU OCTA. JSOU PAK KRASNE ZLUTE, NEJSOU OSLIZLE A KRASNE DRZI TVAR. LUCKA

·        Mile damy uz nekolik let delam houskove knedliky v mikrovlnce dle receptu zname a uz me nedesi rozpadajici se mazlaky v hrnci. Lenka

·        NEJLEPSI KNEDLIKY JSOU DELANY NAD PAROU. TAM SE NIKDY NEROZVARI A NEMUSI SI HO CLOVEK 25 MINUT VSIMNOUT.JAKO VE VODE KDE SE MUSI OBRACET.

·        NAMOCIME UTERKU VYZDIMAME ,DAME PRES HRNEC A ZAJISTIME OKOLO PEVNOU GUMOU. PRIKLOPIME VETSI MISOU A JE TO. VARIME JAK DLOUHO CHCEME,KNEDLIKY SE NEROZVARI ANI NEPRASKNOU, JSOU KRASNE NADYCHANE. KRASNY DEN MILENA.

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme