Pampeliškový med

9. května 2013·Večer·Redakce
Zahrajte si na včelu, vyrobte si med!

–         400 hlaviček pampelišek

–         2 l vody

–         2 kg cukru krystal

–         2 citrony

–         1 pomeranč

Květy propláchneme od broučků a dáme do velkého hrnce.

Citrony a pomeranč omyjeme, nakrájíme na kolečka a zbavíme jader. Hodíme do hrnce a zalijeme vodou. Povaříme asi tak 15-20 min od bodu varu a necháme v hrnci 24 hodin louhovat.

Po 24 hodinách přecedíme, přidáme cukr a vaříme minimálně 2 hodiny. Čím déle vaříme, tím se med víc táhne, takže si to můžeme rozhodnout sami. Necháme ho jen probublávat, aby nepřetekl, a občas na něj mrknem.

Když se vám med zdá dost hustý, nalijte ho horký do čistých sklenic, zavíčkujte a postavte dnem vzhůru.

Po vychladnutí dejte do komory –  vydrží vám takhle dlouhoJ

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme