Vyhledávání
Zavřít
Pampeliškový med
Zahrajte si na včelu, vyrobte si med!– 400 hlaviček pampelišek
– 2 l vody
– 2 kg cukru krystal
– 2 citrony
– 1 pomeranč
Květy propláchneme od broučků a dáme do velkého hrnce.
Citrony a pomeranč omyjeme, nakrájíme na kolečka a zbavíme jader. Hodíme do hrnce a zalijeme vodou. Povaříme asi tak 15-20 min od bodu varu a necháme v hrnci 24 hodin louhovat.
Po 24 hodinách přecedíme, přidáme cukr a vaříme minimálně 2 hodiny. Čím déle vaříme, tím se med víc táhne, takže si to můžeme rozhodnout sami. Necháme ho jen probublávat, aby nepřetekl, a občas na něj mrknem.
Když se vám med zdá dost hustý, nalijte ho horký do čistých sklenic, zavíčkujte a postavte dnem vzhůru.
Po vychladnutí dejte do komory – vydrží vám takhle dlouhoJ