Velikonoční beránek

29. března 2013·Večer·Redakce
Upečte si tradičního beránka!

250 g krupicového cukru

300 g polohr. mouky

4 vejce (sníh)

200 ml slunečnicového oleje

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

citr. kůra z půlky citronu

špetka soli, trochu sádla na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Žloutky pořádně utřeme s oběma cukry do pěny, pak přilijeme olej a spojíme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou, opět promícháme a ještě přidáme deci vody, aby bylo těsto řidší. Vedle si vyšleháme bílky na tuhý sníh – můžeme do nich přidat špetku soli – sníh bude tužší. Do těsta opatrně sníh vmícháme a nalijeme do formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali hrubou moukou.

Nalijeme jen do přední formy a pečeme asi ¾ hodiny v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Pokud máte i druhý díl formy, po upečení ji odklopte, aby mohl beránek vystydnout a dýchal.

Dozdobíme,můžeme dát místo očí lentilky, mašli okolo krku a nebo polít čokoládou!

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme