Vyhledávání
Velikonoční beránek
Upečte si tradičního beránka!250 g krupicového cukru
300 g polohr. mouky
4 vejce (sníh)
200 ml slunečnicového oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
citr. kůra z půlky citronu
špetka soli, trochu sádla na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Žloutky pořádně utřeme s oběma cukry do pěny, pak přilijeme olej a spojíme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou, opět promícháme a ještě přidáme deci vody, aby bylo těsto řidší. Vedle si vyšleháme bílky na tuhý sníh – můžeme do nich přidat špetku soli – sníh bude tužší. Do těsta opatrně sníh vmícháme a nalijeme do formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali hrubou moukou.
Nalijeme jen do přední formy a pečeme asi ¾ hodiny v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Pokud máte i druhý díl formy, po upečení ji odklopte, aby mohl beránek vystydnout a dýchal.
Dozdobíme,můžeme dát místo očí lentilky, mašli okolo krku a nebo polít čokoládou!