Vyhledávání
Zdraví, sílu hledej v sýru!
A nejlepší hledání je řízená degustace. Dámský klub se pídil po zajímavých receptech. Protože to je to nejlepší, co o sýru napsat! Inspirujte se!Smažený sýr
– 150 g tvrdého sýra
– 2 vejce
– strouhanka
Nastrouháme na struhadle sýr a přidáme vejce. Smícháme a přidáme strouhanku podle hustoty. Poté uděláme koule, které rozplácneme na placku a dáme smažit na olej.
Sýrové karbanátky
– 2 hermelíny
– 2 dl mléka
– 40 g hrubé mouky
– 1 vejce
– kmín, pepř, sůl
Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, do které vmícháme nastrouhaný hermelín. Okořeníme, osolíme, vmícháme celé vejce a zahustíme strouhankou. Necháme vychladnout, z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném tuku.
Sýrové bochánky
– 2 hrnky polohrubé mouky
– sůl
– 1 droždí
– půl hrnku rostlinného tuku
– 3 lžíce nastrouhaného eidamu
– kmín
– mléko
– 1 vejce
Zaděláme kynuté těsto, do kterého vmícháme dvě lžíce nastrouhaného sýra a necháme vykynout.
Potom vytvoříme malé bochánky, dáme na plech a ještě necháme krátce vykynout.
Posypeme je zbylým sýrem, kmínem, solí a upečeme dorůžova.
Jsou výborné k masovým jídlům a polévkám!
Opečánky (Smaženky)
– tvrdý sýr
– vejce
– sůl
Nastrouháme sýr, smícháme s vejcem na těstovitou hmotu a osolíme. Namažeme na chleba a namazanou stranou chvíli smažíme na oleji.
A tady jako bonus ještě vaše rady, které dorazily jako sms:
NIVA HERMELIN, EMENTAL, KURECI, VEPROVE, KLOBASKA A BRAMBORY OKORENIT TROCHU OLEJE, ZABALIT DO ALOBALU A NA GRIL. SUPR ZALEZITOST. JARDA
Hrnecek mleka, 15 dkg nivy, 1 strouzek cesneku a par kosticek salamu rozvarime a prelijeme testoviny. Devcatka je to skvele .Zdravi Jana y Prahy
VEPROVOU kytu rozklepeme na tenke platky (4ks) osolime opeprime opeceme dozlata,dame pryc oloupane rozctvrcene hrusky(4ks) a 4ks salotky na ctvrtky dame NA panev,opekame az hrusky i cibulka trosku zkaramelizuji,rozehrejeme troubu, maso vlozime zpet dno panve a bohate poklademe kousky gorgonzoly a dame rozpECT do trouby. podavame s bagetou
Korbacik – zalit syr vyrobeny z mleka varici vodou po 10 minutach vyjmout a teply jist . Lze vyuzit vpripade kdyz vam syr oschne . Jarmila
Plátky celeru povalím ve vodě osolené bylinkovou SOLí, narovnám na pekáč zasypu strouhanou nivou. Příloha nejlépe AMERICKé brambory. Zdrav Pirklovi.
Nejlepsi jsou pro mne plnene zampiony nivou, lucinou a debrecinkou. Pekne zapecene. Vrele doporucuji jeto obrovs. basta.nashledanou zdravi Vas i posluchacka Petra