Zdraví, sílu hledej v sýru!

7. dubna 2011·Večer·Redakce
A nejlepší hledání je řízená degustace. Dámský klub se pídil po zajímavých receptech. Protože to je to nejlepší, co o sýru napsat! Inspirujte se!

Smažený sýr

– 150 g tvrdého sýra

– 2 vejce

– strouhanka

Nastrouháme na struhadle sýr a přidáme vejce. Smícháme a přidáme strouhanku podle hustoty. Poté uděláme koule, které rozplácneme na placku a dáme smažit na olej.

 

Sýrové karbanátky

– 2 hermelíny

 – 2 dl mléka

– 40 g hrubé mouky

– 1 vejce

– kmín, pepř, sůl

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, do které vmícháme nastrouhaný hermelín. Okořeníme, osolíme, vmícháme celé vejce a zahustíme strouhankou. Necháme vychladnout, z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném tuku.

 

Sýrové bochánky

– 2 hrnky polohrubé mouky

– sůl

– 1 droždí

– půl hrnku rostlinného tuku

– 3 lžíce nastrouhaného eidamu

– kmín

– mléko

– 1 vejce

Zaděláme kynuté těsto, do kterého vmícháme dvě lžíce nastrouhaného sýra a necháme vykynout.

Potom vytvoříme malé bochánky, dáme na plech a ještě necháme krátce vykynout.

Posypeme je zbylým sýrem, kmínem, solí a upečeme dorůžova.

Jsou výborné k masovým jídlům a polévkám!

 

Opečánky (Smaženky)

– tvrdý sýr

– vejce

– sůl

Nastrouháme sýr, smícháme s vejcem na těstovitou hmotu a osolíme. Namažeme na chleba a namazanou stranou chvíli smažíme na oleji.

 

A tady jako bonus ještě vaše rady, které dorazily jako sms:

 

NIVA HERMELIN, EMENTAL, KURECI, VEPROVE, KLOBASKA A BRAMBORY OKORENIT TROCHU OLEJE, ZABALIT DO ALOBALU A NA GRIL. SUPR ZALEZITOST. JARDA

Hrnecek mleka, 15 dkg nivy, 1 strouzek cesneku a par kosticek salamu rozvarime a prelijeme testoviny. Devcatka je to skvele .Zdravi Jana y Prahy

VEPROVOU kytu rozklepeme na tenke platky (4ks) osolime opeprime opeceme dozlata,dame pryc oloupane rozctvrcene hrusky(4ks) a 4ks salotky na ctvrtky dame NA panev,opekame az hrusky i cibulka trosku zkaramelizuji,rozehrejeme troubu, maso vlozime zpet dno panve a bohate poklademe kousky gorgonzoly a dame rozpECT do trouby. podavame s bagetou

Korbacik – zalit syr vyrobeny z mleka varici vodou po 10 minutach vyjmout a teply jist . Lze vyuzit vpripade kdyz vam syr oschne . Jarmila

Plátky celeru povalím ve vodě osolené bylinkovou SOLí, narovnám na pekáč zasypu strouhanou nivou. Příloha nejlépe AMERICKé brambory. Zdrav Pirklovi.

Nejlepsi jsou pro mne plnene zampiony nivou, lucinou a debrecinkou. Pekne zapecene. Vrele doporucuji jeto obrovs. basta.nashledanou zdravi Vas i posluchacka Petra

Další epizody pořadu Večer

Doporučujeme