Vyhledávání
Sulc je dobrý na klouby!
Kvalitní sulc je na klouby lepší než tablety z lékárny!Sulc
3-4 vepřové očištěné nožičky
1 vepřové koleno
1 vepřový jazyk
kořenová zelenina – tak 2 mrkve, půl celeru a 1 petržel
bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl, ocet
Nožičky, kolena a jazyk zalijeme studenou vodou, aby byly ponořené, přidáme koření v látkovém uzlíčku, osolíme a necháme zvolna vařit doměkka.
(Nožičky doporučuju před vařením po stranách proříznout – lépe se z nich vyvaří všechno to pojivo, co dělá sulc!)
Vyndáme maso a pytlíček s kořením a maso obereme z kostí (jazyk je nutno oloupat), nakrájíme na drobné kostky, kůže umeleme nebo nakrájíme. Ve vývaru uvaříme zeleninu nakrájenou na kostičky.
Pak smícháme maso a zeleninu, zalijeme tím vývarem (množství podle potřeby), dochutíme octem, solí a pepřem a nalijeme na pekáček nebo na hluboký pečící plech a necháme ztuhnout. Pokud se na vrchu usadí tuk, sebereme ho.
Podáváme studené s chlebem, cibulí a octem. Ovšem nejkrásnější je sulc ztuhlý v průhledné míse!
Typ: Před zalitím vývarem můžeme kvůli barvě i přidat vejce natvrdo nakrájené na plátky.
Tak ať se sulc povede!
Vaše Linda