Andrej Babiš: Za naší vlády jsme zlepšovali životní úroveň občanů. Nová vláda jim všechno bere

12. září 2023·Zprávy·Dominika Číčelová·Romana Navarová

Andrej Babiš. (Foto: Frekvence 1)

Hostem Romany Navarové v Press klubu Frekvence 1 byl bývalý premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Mluvil o důvodu jeho šestihodinového řečnění, o tom, kdo koho ve Sněmovně urazil, jak vláda okrádá lidi a důchodce, a proč si myslí, že pan prezident Petr Pavel nezasáhne proti konsolidačnímu balíčku.

V minulém týdnu se ve Sněmovně projednával konsolidační balíček, a právě pan Babiš s panem Okamurou byli rekordmani mezi řečníky. Šéf ANO vydržel mluvit přes šest hodin. Došlo na slovní roztržku s paní Markétou Pekarovou Adamovou a o panu ministrovi Dvořákovi řekl, že je nula. Veřejnost a jeho kolegy by takové chování mohlo pohoršit, protože by mohlo opozici spíše uškodit. “Problém je v tom, že média zveřejnily jen moji odpověď a nezveřejnily, jak mě tyto osoby urážely. Říkali, že jsem zloděj, že podvádím, že lžu, že jsem byl v minulosti komunisticky zvýhodněn… Já na to jen reagoval. Nejvíc mě vytočilo, když mluvili o mém tátovi, že byl komunistický prominent, což je lež. Nenechám si to líbit. Oni mě sprostě uráželi. Oni jsou paraziti, většina z nich se živí jen penězi daňových poplatníků,” vysvětluje Andrej Babiš situaci a důvod jeho slovního počínání.

Pirátům jde jen o jejich koryta

Důvod, proč mluvil celých šest hodin, vysvětlil tak, že se snažil zabránit navyšování daní“Chtěli jsme tomu zabránit a bohužel se to nepovedlo. Tato nová totalita vše válcuje. Chtějí zvyšovat daně, i když před volbami slibovali něco jiného,” říká bývalý premiér, přestože bylo jasné, že díky početní převaze vládnoucí koalice návrh projde do druhého čtení. “My jsme navrhli několik pozměňovacích návrhů. My jsme za naší vlády zlepšovali životní úroveň občanů. Předběhli jsme Španělsko a Itálii. Tato nová vláda za dva roky bere občanům všechno. Bere jim slevy, navyšují daně, máme nejvyšší ceny energií v Evropě. Nikdo z nás neví, co vláda bude dělat v roce 2024 a 2025. Pan premiér mluví o nějaké křižovatce za deset let, ale není schopen říct, co udělají. Je to zase stará známá ODS, která je asociální a bere lidem peníze,” konstatuje šéf ANO, přestože jisté rozkoly v koalici panují. Například Piráti mají problém zvednout ruku pro některé změny, které se týkají sazeb DPH. Chování Pirátů je jen divadlo. Mají čtyři poslance, tři ministry, místopředsedkyni sněmovny a všude si nabrali své kolegy a mají tak svá koryta, o která jim šla. Oni z vlády neodejdou, protože co jiného by dělali? S námi nechtějí vůbec mluvit. Když byli oni v opozici, my jsme se s nimi bavili. Uměl jsem i uznat, že některé jejich návrhy byly dobré. Teď je tu nová totalita podporovaná hlavně médii České televize, Českého rozhlasu atd.,” stěžuje si Andrej Babiš.

Petr Pavel není prezidentem všech!

O prezidentu Petru Pavlovi stále tvrdohlavě tvrdí, že je kandidátem pětikoalice, tudíž ani nečeká, že by situaci se schválením konsolidačního balíčku nějak změnil. “On měl už dvakrát možnost pomoct důchodcům, když je tato asociální vláda okradla. A teď znovu mohl vetovat návrhy tzv. důchodové reformy, která není žádná. Berou jenom peníze důchodcům a prodlužují věk odchodu do důchodu. Pan prezident tedy nesplnil to, co říkal, že bude prezidentem všech, takže si nemyslím, že by do toho on zasáhl. A i kdyby náhodou, tak ho přehlasují,” tvrdí šéf ANO.

Co se týče penzijní novely, Babiš ji chce napadnout u Ústavního soudu“Tak my už jsme tu první krádež napadli. Tam je to evidentní. Vícero expertů tedy očekává, že Ústavní soud rozhodne v náš prospěch. Pokud tak nerozhodne, jen se potvrdí, že je to součást této nové totality. Vždyť tato vláda, první, co udělala, je, že okradla důchodce. Vzala jim slevu na jízdné. ODS nikdy neměla ráda důchodce, není to nic nového. Je to asociální vláda, která kašle na lidi,” hlásá host Press klubu Frekvence 1 Andrej Babiš.

Celý rozhovor si poslechněte ZDE.

Zprávy - další články

Doporučujeme