Babí léto pokračuje: Čekají nás vysoké teploty a prosluněné dny

21. září 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Minulý týden do Česka přišlo babí léto, které bude do konce tohoto týdne nadále přetrvávat. Můžeme se těšit na teplé počasí, vysoké teploty a prosluněné dny. Idylka vydrží do konce týdne, kdy se počasí pokazí a do Česka dorazí chladnější fronta.

“Z počátku bude počasí u nás ovlivňovat tlaková výše nad východní Evropou, která zeslábne. V první polovině týdne k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu, ale přes západní Evropu bude postupovat studená fronta, která ve středu začne od západu postupně ovlivňovat počasí u nás,” píše Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). “Příští týden bude do Evropy od západu proudit chladný a vlhký vzduch ,” dodávají meteorologové.

V pondělí očekávejme jasno až skoro jasno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty budou 11 až 7°C , nejvyšší denní pak budou mezi 21 až 25 stupni. Nejtepleji bude v úterý. To očekávejme jasno až polojasno, teploty 23 až 27 °C. Ojediněle se na jihozápadě mohou objevit přeháňky nebo bouřky. V noci bude 13 až 9 stupňů celsia.

“Ve středu bude polojasno, místy očekávejme přeháňky nebo bouřky, po ránu ojediněle mlhy,” uvádí ČHMÚ. Přes den bude 21 až 25 stupňů, v noci pak 15-11°C. Čtvrtek bude obdobný s teplotami do 24 stupňů přes den. V pátek se ochladí na 14 až 19 stupňů. “Bude zataženo, oblačno s občasným deštěm nebo přeháňkami, na východě se mohou objevit bouřky,” popisuje ČHMÚ.

Na víkend se obloha zatáhne. Ojediněle se objeví přeháňky, déšť, který místy může být i vydatný.  V noci se ochladí na 10 až 5 stupňů a přes den se teploty vyšplhají jen na 15°C.

Zprávy - další články

Doporučujeme