Barbora Kroužková: Na Frekvenci 1 jsem si poprvé zkusila hard talk

25. října 2023·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Čestmír Strakatý

Barbora Kroužková. (Foto: Frekvence 1)

Frekvence 1 si připomíná 30 let od prvního vysílání. Právě moderátorka Barbora Kroužková je jednou z těch, která byla nějakou dobu její součástí. Jak na to vzpomíná?

Byla to báječná doba. Byla to doba, kdy jsem se dostala k modelu, který dnes běžně nazýváme hard talkový rozhovor,” vzpomíná Kroužková. Tehdy se začínaly dělat vážné, kritické rozhovory s politiky. Byla jsem tu po Václavu Moravcovi a střídalo se jako teď. V tu dobu jsem, myslím, zároveň moderovala ranní vysílání v České televizi, ale toto byl opravdu můj první pokus o hard talky. Strašně mě to bavilo a nabídku jsem vzala kvůli tomu, že jsem si chtěla zkusit nový formát… Hrozně moc mě přitahoval, takže tady jsem to odstartovala,” popisuje.

Právě Kroužková v Press klubu vedla velmi často rozhovory s politiky. Učili jsme se tento formát za pochodu.Sama pak pozoruje, že chování politiků se za tu dobu změnilo a jsou na rozhovory více vycvičení.Učí se… a to mě na tom strašně baví, protože není rozdíl mezi tebou a mnou tehdy ani teď. Jsou to dva světy a pořád si hledáme krásně souboj na mediální scéně. Je to nekonečný,” dodává.

Nejvíce jí utkvěl v hlavě z éry na Frekvenci 1 rozhovor s Milošem Zemanem. S ním rozhovory byly tvrdé. Byl to souboj novináře a politika. Měla jsem obrovský respekt, začínala jsem a pamatuji si, že to bylo hodně tvrdé, ale Miloš Zeman měl ve zvyku, když se potom skončilo, tak třeba vás pochválit, že si to on užil,” říká Kroužková, která aktuálně moderuje na České televizi Události, komentáře.

Poslechněte si celý rozhovor zde:

Zprávy - další články

Doporučujeme