Česká pašeračka zná datum odvolacího soudu! Kdy se ho dočká?

12. dubna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto Youtube / News Room

Tereza Hlůšková, jež byla v Pákistánu odsouzená na osm let a osm měsíců za pašování devíti kilogramů heroinu, stále věří, že ji soud osvobodí. Podle informací serveru Blesk.cz si však ve vězení nějaký čas počká, než se začne její odvolání projednávat.

Tereza Hlůšková se na začátku dubna odvolala, protože trvá na tom, že do Pákistánu jela pouze jako modelka a že jí drogu do kufru někdo podstrčil.

Její verzi ovšem soudce nevěřil, a proto ji poslal do vězení na osm let a osm měsíců. Nyní se však 22letá česká občanka konečně dozvěděla, kdy se bude její odvolání projednávat. Podle informací serveru Blesk.cz se pašeračka dočká opětovného projednávání svého případu u Nejvyššího soudu až 4. září, což je pro českou modelku rána. V dopise, který poslala svému advokátovi Asgharovi Dogarovi, se totiž svěřila, že jí ve vězení pukne srdce.

Odvolání však podal i žalobce, který požaduje pro odsouzenou Hlůškovou doživotní trest s dolní hranicí 25 let. Je totiž přesvědčený, že trest, který jí soud uložil, není adekvátní činu, který spáchala. “Jde o závažný zločin pašování heroinu a Tereza dostala trest jako by u sebe měla pouze surové opium,” uvedl před časem žalobce Aftab Ahmed.

Zprávy - další články

Doporučujeme