Cyril Svoboda: Hladík by měl mít odvahu se se mnou domluvit

8. dubna 2024·Zprávy·Matěj Kašpar·Ondřej Kopa

Cyril Svoboda (Zdroj: Frekvence 1)

Hostem Press klubu byl bývalý ministr zahraničí Cyril Svoboda, který se rozpovídal na téma prezidentských voleb na Slovensku a jaký budou mít dopad na československé vztahy. Dále se vyjádřil k tvrzení ministra životního prostředí Petra Hladíka, který se chystá navrhnout předsednictvu lidovců jeho vyloučení kvůli rozhovoru pro Voice of Europe.

Překvapilo vás vítězství Petra Pellegriniho?“ Začal rozhovor moderátor Ondřej Kopa. „Překvapilo mě, s jakou výraznou převahou vyhrál a potvrdila se moje úvaha, že to totiž nebyly Harabinovy hlasy, ale konzervativní hlasy katolíků, protože to, že dramaticky stoupl počet hlasů pro Pellegriniho v Bratislavě, kde Harabin podle mě nemá žádný hlas, svědčí o tom, že konzervativní Slováci volili proti liberálnímu pohledu na svět,“ okomentoval výsledky slovenských voleb Cyril Svoboda.

Petr Hladík, místopředseda KDU-ČSL a ministr životního prostředí, včera veřejně prohlásil, že chce předsednictvu strany navrhnout vyloučení Cyrila Svobody. Hladík mu totiž vyčítá jeho politické názory. Podle Svobody ovšem neexistují sebemenší důvody k jeho vyloučení. „Já říkám jen své odborné názory. Naštěstí máme listinu základního práva svobod a můžeme říkat a šířit své názory svobodně,“ dodal k tvrzení Petra Hladíka bývalý šéf lidovců Cyril Svoboda.

Jaké řešení Cyril Svoboda navrhuje?

„Myslím si, že by pan Hladík měl najít odvahu se se mnou dohodnout. Já táhnu jiný typ voličů, on taky a společně můžeme pomoci lidové straně z 2 % nahoru. Ať si vzpomene na KSČ – jak dopadla strana, která vylučovala své členy,“ odpověděl moderátorovi na otázku.

Celý rozhovor najdete zde.

Zprávy - další články

Doporučujeme