Frekvence 1: Prezident Zeman dlouho převoz do nemocnice odmítal! Chtěl odvolit a dát rozhovor Primě, ale přitížilo se mu

11. listopadu 2021·Zprávy·Luboš Procházka

Prezident Miloš Zeman. (Foto: ČTK)

Zatímco policie v těchto dnech vyslýchá spolupracovníky prezidenta Miloše Zemana kvůli okolnostem jeho hospitalizace ze začátku října, Frekvence 1 zjistila, co se na zámku v Lánech před převozem hlavy státu do nemocnice odehrávalo. Miloš Zeman hospitalizaci v ÚVN na začátku října několik dní odmítal.

Necítil se dobře, věděl, že není něco v pořádku, přesto do nemocnice, kde už ležel v září, znovu nechtěl a věřil, že se jeho stav zlepší. Informace Frekvence 1 potvrdil hradní kancléř Vratislav Mynář. “Bylo nás několik, kteří jsme pana prezidenta prosili, aby se nechal hospitalizovat a svůj zdravotní stav řešil, včetně jeho rodiny i pana doktora Zavorala. Pan prezident ale hospitalizaci odmítal, chtěl pracovat a plnit svoji funkci,” řekl stanici Mynář. Z informací Frekvence 1 také vyplývá, že prezident hodlal v Lánech odvolit a trval na rozhovoru pro televizi Prima, který chtěl v povolebním neděli zvládnout.

V sobotu 9. října se ale hlava státu pod tíhou zhoršujícího se stavu rozhodla, že do nemocnice následující den pojede a veškerý program, až na setkání s premiérem, zruší. Podle informací Frekvence 1 přijela sanitka na zámek v Lánech po návštěvě předsedy vlády Andreje Babiše, který do víkendového sídla dorazil v 11 hodin dopoledne. Jemu prezident na setkání sdělil, že se rozhodl k hospitalizaci a že si více řeknou v následujících dnech. Poté ho sanitka odvezla do nemocnice, kde je hospitalizovaný do této chvíle.

Minulý týden v pátek prezident poskytl z nemocnice Frekvenci 1 telefonický rozhovor, v němž oznámil, že se cítí lépe a je připravený jmenovat Petra Fialu premiérem a následně také celou vládu.
Poslechněte si záznam rozhovoru.

Zprávy - další články

Doporučujeme