Kdy odmítne kočkovitá šelma maso? Když se nakazí koronavirem

29. září 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Během pandemie se několik nemocných zvířat v různých zoo už řešilo. Dalším případem je washingtonská zoo, kde onemocnělo několik kočkovitých šelem. Ty odmítají maso a ošetřovatelé je musejí krmit dětskou výživou. S informací přišel Daily Mail.

Jeden tygr sumaterský, dva tygři ussurijští a šest afrických lvů se v hlavním městě Spojených států nakazilo covidem. Ošetřovatelé washingtonské zoo sice tvrdí, že se zdravotní stav zvířat lepší, maso však stále odmítají, a tak musejí být krmeni dětskou výživou.

Virus se na kočkovitých šelmách projevil respiračními problémy a ztrátou čichu a chuti. Tedy průběh je stejný, jako u lidí. Jsou tomu už dva týdny, co se u zvířat tyto problémy projevily a jejich stav se už obrací k lepšímu. Zatím však pouze, co se dýchání týče. Chuť a čich stále nemají. Nabídnuté maso tak zůstává ležet bez povšimnutí.

“U těchto koček byla zaznamenaná apatie a odmítání jídla a pití. Ošetřovatelé se do nich snaží vpravit dětskou výživu, kozí sýr a kuřecí vývar, aby zvířata nehladověla,” řekla v pátek pro Daily Mail mluvčí zoo Pamela Baker-Massonová.

Zprávy - další články

Doporučujeme