Auto nechal u krajnice a dál šel pěšky. Sean Penn přešel s ukrajinskými uprchlíky polské hranice

3. března 2022·Krize na Ukrajině·Barbora Turková

Sean Penn (Zdroj: Shutterstock)

Jakmile se herec Sean Penn dozvěděl o ruské invazi na Ukrajinu, téměř okamžitě se do postižené země vydal, aby zde natočil dokument. Nyní se společně s uprchlíky vydal k hranicím. Na rozdíl od nich ale necestoval žádným dopravním prostředkem, ale šel pěšky. Informoval o tom na svém twitteru.

Auto nechal stát u krajnice a k polské hranici šli pěšky. Herec Sean Penn a dva jeho kolegové se do země sousedící s Ukrajinou vydali pěšky. “Téměř všechna vozidla na této fotce jsou plná žen a dětí. Většina jede nejspíš bez zavazadel a auto je tak jejich jediným majetkem,” napsal herec ke snímku, který sdílel na twitteru.

On sám ale nenapsal, proč autem nejel a nechal ho u krajnice. Mluvčí Mar Buxbaum pro agenturu Reuters uvedla, že herec se z Ukrajiny dostal do bezpečí. Odmítla ale odpovědět na další dotazy ohledně jeho odchodu ze země. Penn se do země, která je sužována válkou vydal krátce po zahájení ruské invaze, aby tam o ní natočil dokument.

Objevil se i na čtvrteční tiskové konferenci prezidenta Volodymyra Zelenského, což potvrdila i kancelář hlavy státu. Ta v prohlášení dále uvedla, že herec dělá na Ukrajině rozhovory s politiky, lidmi z armády či novináři. “Pokud je necháme bojovat samotné, naše americká duše se vytratí,” řekl herec a ukrajinský lid označil za odvážný.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme