Muž měl domácí vězení. Od manželky utekl raději za mříže

29. října 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Ne vždy je domácí vězení místo pobytu za mřížemi výhodou. Své o tom ví třicetiletý Allbánec z Itálie. Ten přišel na policejní stanici a prosil strážníky, aby ho vzali do vězení, protože doma to už nemohl vydržet. Informoval o tom server Independent.

Muž žil v obci Gudionia Montecelio nedaleko Říma s rodinou. Nedávno ho soud odsoudil za drogové delikty k několikaletému trestu domácího vězení. V neděli ale muž přišel na policejní stanici s tím, že jeho život po boku manželky nestojí za nic, a ať ho vezmou raději do basy.

Deprimován situací se rozhodl utéct z domu. Spontánně se nahlásil četnickému útvaru a požádal je, aby zbytek svého trestu mohl strávit ve vězení, že to doma nezvládá uvedla podle serveru policie v prohlášení. Muž má zatím odsezeno jen několik měsíců, za katrem si tak pobyde ještě několik let. Žil doma s manželkou a rodinou. Už to moc dobře nešlo,” vysvětlil policejní kapitán Francesco Giacomo Ferrante.

Ze života Albánce se prý stalo peklo. Policisté proto jeho přání vyhověli.

Domácí vězení není žádný med

Pokud někomu soud nařídí domácí vězení, tak je de facto považován za člověka zadrženého a policisté či kompetentní správní orgány jej mohou kdykoliv zkontrolovat. Místo výkonu trestu nařídí soudce a povoleno bývá pouze docházení do práce nebo do nemocnice. Také bývá často zakázán kontakt s jinými osobami, které nežijí pod jednou střechou. Pokud jakkoliv vězeň poruší pravidla, následuje okamžitý nástup za mříže.

Zprávy - další články

Doporučujeme