Mysleli si, že už kocoura nenajdou. Našli ho po deseti letech pár kilometrů od domu

23. září 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Příběh se šťastným koncem se odehrál v Edinburghu. Manželům Hendersonovým se tam před deseti lety ztratil jejich milovaný kocourek Forbes. Mysleli si, že už ho nikdy neuvidí, ale opak byl pravdou. Teď se objevil pár kilometrů od místa, kde se před lety ztratil. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

V roce 2011 žili manželé Lucy a Neil Hendersonovi v Aberdeenu, když se jejich milovaný kocourek Forbes ztratil. “Byli jsme vyřízeni. Vychovávali jsme ho od malého koťátka a měli jsme k němu silné pouto. Byl neuvěřitelně přátelský a my jsme ho absolutně zbožňovali,” uvedl Neil pro BBC. Tehdy jim v pátrání pomáhali kamarádi. “Rozvěsili jsme po městě plakáty a obcházeli jsme sousedy dům od domu. Prosili jsme lidi, aby pozorně zkontrolovali svoje garáže a kůlny, protože jsme si mysleli, že Forbese někdo mohl omylem zamknout donitř,” dodal.

View this post on Instagram

A post shared by Neil Henderson (@henderland)

Pár nemohl v září uvěřit svým uším, když jim bylo řečeno, že se jejich čtyřnohý miláček po deseti letech našel. “Zrovna jsem řídil, když mi manželka zavolala, abych to okamžitě otočil. Vůbec jsem nebyl připravený na to, co se mi chystala říct, a když mi oznámila, že se Forbes našel, naprosto mě to ohromilo,” popsal své pocity pro server Neil.

Kocoura odchytila skotská nezisková organizace SPCA, které někdo nahlásil, že se v ulicích Aberdeenu toulá vyhublá kočka. Naštěstí mělo zvíře mikročip, a tak bylo lehce identifikováno. Když ho přivedli, okamžitě jsem ho poznal. Pak se ode mě nechal pořádně pomazlit, takže věřím že si mě pamatuje. Máme ohromnou radost, že se k nám vrátil. Jeho ztrátu jsme brali jako uzavřenou kapitolu, která se teď zase otevřela,” dodal nadšený páníček.

View this post on Instagram

A post shared by Neil Henderson (@henderland)

Zajímavé je, že se zvíře našlo ani ne tři kilometry od jeho někdejšího domova. Ale o tom, kde kocour celou dobu byl, nemá nikdo ani tušení. Teď už je Forbes opět doma a seznamuje se s novými členy své domácnosti, se dvěma psy a dvěma kočkami, které si mezitím majitelé pořídili.

Zprávy - další články

Doporučujeme