Nenechte se očkovat, hlásala reklama pohřební služby. Záměr se později vyjasnil

27. září 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Na velmi neobvyklou reklamu vsadila jedna z agentur ve Wilmore v Severní Karolíně. Na černé pohřební dodávce mají nápis, který odrazuje lidi od očkování. Jeden by to mohl označit na první pohled za hodně cynickou reklamu. Zajímavostí ale je, že její význam je ve skutečnosti opačný. Agentura si myslí, že takto vyzve více obyvatel, aby se proti covid-19 očkovat nechali. Informovala o tom televizní stanice WBTV.

Pronajali jsme si dodávku a vytvořili reklamu na neexistující pohřební ústav. Význam je ve skutečnosti přesně opačný, chceme lidi podpořit k očkování. Víme totiž, že v nemocnicích na covid – 19 umírají především neočkovaní,” popsal televizi majitel BooneOakley David Oakley. Dodávku lidé mohli spatřit ve čtvrtek na několika místech v Severní Karolíně. Také se ve městě Charlotte konal zápas v americkém fotbalu, a tak bylo velmi pravděpodobné, že si někdo takové reklamy rychle všimne.

Během pár hodin tak začaly po internetu kolovat fotografie této cynické reklamy. Nechte se očkovat, jinak se brzy uvidíme,” stojí ve výzvě, která je na internetové stránce, na kterou odkazuje samotná dodávka.

Není to však poprvé, kdy reklamní agentura použila takový typ reklamy. Například v minulosti pohřební služba Wilbert Burial Vaults měla u dálnice slogan: Jeďte opatrně, my počkáme.“.

Zprávy - další články

Doporučujeme